6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Atık Su Arıtma Tesisi 2009'da devrede

Avrupa Birliği Yüksek Maliyetli Çevresel Yatırımların Planlanması Projesi çerçevesinde Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve inşaat ve işletme ihalesi Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve ihale birimi tarafından yapılan Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi'nin 2009 yılında hizmete kazandırılması planlanıyor.

Proje maliyetinin yüzde 75’lik bölümünün AB fonları kanalıyla karşılanacağı Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Sulusaray beldesinin Karacağaç mevkiinde yapılacak. Nevşehir il merkezi başta olmak üzere Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çardak ve Güvercinlik köyü, Nar beldesi ile Uçhisar beldesinin yüzde 70’lik bir bölümünün atık sularının arıtılmasının hedeflendiği işletmenin yapım çalışmalarına 2008 yılı içerisinde başlanılacak.

Nevşehir'de çevrenin korunması ve geliştirilmesi yönünde ortaya konulan en kapsamlı yatırım olarak da anılacak Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi, modern çağın tüm donanımlarına sahip bir şekilde dizayn edilecek. Uluslararası alanda çevre ve inşaat alanında çalışma yapan 5 büyük firmanın teklif verdiği ihale sonucu, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 10:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?