4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Atık yağ toplama çalışmaları sürüyor

Nevşehir'de atık bitkisel yağların çevre,su ve toprak kirliliğinde oluşturduğu olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak, atık bitkisel yağların enerjiye dönüştürülmesine yönelik çalışmalara Nevşehir Belediyesi destek veriyor.Ezici A.Ş. ile işbirliği halinde gerçekleştirilen atık bitkisel yağ toplama kampanyasında bugüne kadar bin 570 litre atık bitkisel yağ toplantığı bildirildi.

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ile bitkisel atık yağların enerjiye dönüştürülmesi yönünde çalışmalar yapan Ezici A.Ş. işbirliğinde Nevşehir'de atık bitkisel yağlar, lokanta,otel,yemek fabrikaları,pastane ve alışveriş merkezlerinde toplanıyor.

Kampanya kapsamında bugüne kadar 1570 litre atık yağ toplandığı Nevşehir'de bu çerçeveli çalışmalar devam ediyor. Nevşehir'de sürdürülebilir gelişme ve kalkınma,sağlıklı alt yapı ağı ile daha modern bir kent görünümü oluşturma ve tarihi değerlerin otantik konumları ile gelecek kuşaklara daha bilinçli bir şekilde aktarılması yönünde önemli çalışmalara imza atan Nevşehir Belediyesi,21. yüzyılın en önemli sorunları arasında yer alan, atık maddelerden kaynaklanan çevresel yöndeki sorunlarında çözümüne ilişkin olarak gerek kendi çerçevesinde ve gerekse çeşitli sektör temsilcileri ile işbirliği içerisinde etkin çalışmalar yürütüyor. estek veriyor.

Atık bitkisel yağların bio dizele dönüştürülmesine yönelik girişimlere de ivme kazandırılması amacına yönelik olan bitkisel atık yağların toplanılması, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Çevre Kirliliğinin önlenmesi amacıyla çıkartılan "Atık Yağların Kontrolü" yönetmenliği esaslarına da uygun şekilde, Nevşehir'deki lokanta,otel,pastane,alışveriş merkezleri ile yemek fabrikalarında gerçekleştiriliyor.

1 LİTRE ATIK BİTKİSEL YAĞ,1 MİLYON LİTRE İÇME SUYUNU KİRLETEBİLİYOR

1 litre atık bitkisel yağın toplam 1 milyon litre içme suyunu kirlettiğinin bilimsel araştırmalarla da ortaya konulmasının,atık bitkisel yağların ne denli çevre açısından önem taşıdığı ortaya çıktığını belirten uzmanlar, günlük hayatı kolaylaştırmak için kullanılan ürünlerin üretimi,tüketimi aşamasında oluşan endüstriyel atıklar,bitkisel yağlar,plastik,kağıt,pil ve motor yağlarının bilinçsizce doğaya bırakılmasıyla çevre ve insan sağlığının gerek bugünü ve geleceği açısından önemli tehlikelerin ortaya çıktığını ifade ediyorlar.

Nevşehir Belediyesi Ezici A.Ş. işbirliği ile başlatılan bu güne kadar bin 570 litre bitkisel atık yağın toplanılmasına yönelik çalışmaların,Nevşehir'in diğer merkezlerinde de etkili bir şekilde devam ettirilmesi planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 19:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?