3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Avanos ilçesi kardeş şehrini ağırlıyor

Nevşehir'in Avanos ilçesinin kardeş kenti olan Fransa'nın Nuits St. Georges şehrinden gelen heyet Avanos'ta.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri ve Kapadokya bölgesinin el sanatları merkezi olan Avanos ilçesi'nin,geçtiğimiz yıllarda Kardeş Şehir protokolü imzaladığı Fransa'nın Nuits St. Georges kentinden bir heyet Nevşehir'e geldi. İlçede açılan Nuits Saints Georges Meydanı'nın açılış törenine katılan Fransız heyet, bir hafta boyunca Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezecek.

Aralarında eski belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, turizmciler, öğretmenler ve mühendislerin bulunduğu Nuits St. Georges kenti heyetine, Kardeş Şehir Derneği tarafından Büyük Avanos Otel'in de bir yemek verildi. Yemekte konuşan heyet başkanı ve Nuits St. Georges kenti başkan yardımcısı Pierre Mostacci, her iki kardeş kentin birbirlerini daha iyi tanımaları amacıyla gerçekleştirdikleri bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Mostacci, "Bu ziyaretimizde fark ettik ki, Türkçe'nin içerisinde çok sayıda Fransızca kelime var. Bu aslında her iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin tarihsel bir göstergesi. Bizlerde bu dostluğu geliştirmek için çaba gösteriyoruz. Bizlerde Türkiye'de gösterilen sıcak ilgiden dolayı çok mutluyuz. Bizler de tüm Avanosluları ve Türkleri ülkemize bekliyoruz" dedi.

Yemekte Avanoslu esnaflar ve dernek yöneticileri tarafından Fransız heyetinde bulunanlara çeşitli hediyeler verildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 09:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?