3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Avanos Karayoluna dev anfora

Nevşehir Belediyesi, Türkiye'nin en önemli el sanatları merkezi olan Avanos'un çanak sembolünü yaptırdı. 14 metre yüksekliğe sahip olan Hitit Anforası, Karayolları 67. Yol Şube Şefliği önündeki kavşağa dikildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tarihi Milattan Önce 3000'li yıllarda kadar uzanan Avanos çanak ve çömlekçiliğinin, son yıllarda ciddi bir gelişim süreci içerisine girdiğini söyledi. Avanos'un Türkiye'nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak Avanos ilçesinin bu özelliğini, Avanos karayolu üzerinde 14 metrelik bir yüksekliğe sahip ve üzerinde Hitit dönemine ait işlemeleri olan Hitit Anforası ile daha farklı bir hale getirildiğini vurguladı.

Yaklaşık 10 günlük bir çalışma sonrasında tamamlanan Avanos Hitit Anforası, özellikle bu yolda seyahat eden yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.
Nevşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde Ürgüp yolu üzerindeki Göreme ve Uçhisar yol ayrımının bulunduğu kavşağa, Ürgüp ilçesindeki bağcılığın sembolü olarak üzüm maketi yapılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 14:12:16
Güncelleme :27 Kasım 2008 Perşembe 14:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?