4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Avanos'ta Seramik Sempozyumu

Nevşehir'de bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen "Uluslararası Uygulamalı Seramik Sempozyumu ve Tuz Fırını Çalıştayı" başladı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Programı ve Avanos Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "6. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu ve Tuz Fırını Çalıştayı" Nevşehir'in Avanos ilçesinde başladı.

Tarihi Hacı Nuri Bey Konağı'nda gerçekleştirilen sempozyum ve çalıştaya Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, ABD ve Macaristan'dan 9 seramik ve çamur sanatçısı katılıyor. Bir hafta süreyle devam edecek olan sempozyum
sonrasında, sanatçılar tarafından yapılan eserler 1 Temmuz 2008 tarihinde açılacak olan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Kemal Uludağ, Türkiye'nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri olan Avanos ilçesini yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Hem yerel çamur ustaları hem de yurt dışından gelen sanatçılarla bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Uludağ, "Hem farklı kültürleri hem farklı seramik dallarından gelen sanatçıların birlikte çalışması, Avanos ilçesi için güzel bir katkı sağlıyor" dedi.

Sempozyuma Yunanistan'dan katılan Kostas Karakitsos ise, farklı ülkelerden sanatçıların bu gibi sempozyumlar vasıtasıyla bir araya gelmesinin son derece önemli olduğunu kaydetti. Türk meslektaşları ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karakitsos, tüm sanatseverleri açacakları sergiye davet etti.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Kaan Canduran da, 2000 yılından beri düzenlenen bu sempozyuma Erciyes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi gibi üniversitelerin sürekli desteklediğini söyledi. Canduran, "Bu sempozyum da diğerlerinden farklı olarak birde fırın çalıştayı ekledik. Yurt dışında bu konunun uzmanı olan Macar sanatçı Fred Olsen'in de bizlere katılmasıyla Kızılırmak kenarında bir fırın inşa ettik. Kendisi tecrübelerini hem yurt dışından gelen
sanatçılarla hem de Türk sanatçılarla paylaşacak. Sempozyumun amacı, sanatçıların tuz pişirimine uygun çalışmalar yapmaları ve bu çalışmaları tuz fırının da pişirerek sergilemektir" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 14:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?