5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Avrasya Sirki büyüledi

ULUSLAR ARASI AVRASYA SİRKİ BÜYÜLEDİ

Nevşehir Belediyesi'nin kültürel etkinlikleri kapsamında Nevşehir'e gelen Türkiye'nin ilk uluslar arası Sirki Avrasya Sirki her yaş grubundan ilgi odağı haline geldi.

Nevşehir'in Yeni Mahalle'de kurulan Avrasya Sirki'ni ilk günde 2 bine yakın Nevşehir'li vatandaş topluluğu büyük bir ilgi ile izledi.

8 yaşındaki Sirk dünyasının en küçük sirk sanatçılarından biri olan Ukrayna'lı Karina'nın jimnastik hareketleri izleyenleri adeta büyüledi.

Rusya Federasyonu'ndan Tamara'nın hava gösterisi, Ukraynalı Victory'un çember, Morako'lu Akrobaklar ile Denge gösterisi sanatçıları Ukrayna'lı Alex ve Gürcistan'lı Vova'nın gösterisi büyük bir dikkat çekti.

Uluslar arası Avrasya Sirki'nin tek Türk Sirk sanatçısı olan Madrake Kemal,birbirinden ilginç illisyonist gösteri ise izleyenlerden bol alkış aldı.

Yaklaşık 2.5 saat süre ile devam eden sirk sonunda dünyanın en genç Aslan ve Kaplan terbiyecisi de olarak Guinness Rekorlar kitabına da giren ve 180 yıl önce Mısır'a giden Türk Gösteri Kolu Ağası Hasan bey'in torunlarından biri olan Hamada Kouta'nın heybetleri ile dikkat çeken 3 Aslan ve 1 Kaplan ile yaptığı şov büyük bir dikkatle izlendi.

Uluslar arası Avrasya Sirki Nevşehir'de 3 gün boyunca gösteri yapacak.

ULUSLAR ARASI AVRASYA SİRKİ BÜYÜLEDİ
ULUSLAR ARASI AVRASYA SİRKİ BÜYÜLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 11:52:00
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 13:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?