4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Avrupalı eğitimciler KAPEM'de

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan ARION Projesi çerçevesinde "Meslek Okullarında Sanat, Kültür ve Teknoloji" konulu çalışma ziyaretine gelen 7 Avrupa ülkesinden 9 eğitimci, Nevşehir Belediyesi ile Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi'nde bir dizi incelemelerde bulundular.

Proje Koordinatörü Serkan Başer başkanlığındaki Polonya, İngiltere, Norveç, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve İrlanda'dan gelen 9 eğitimci, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya tarafından Nevşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda kabul edildi.

Burada konuk Avrupalı eğitimcilere Nevşehir Belediyesi'nin mesleki alanlarda Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) kanalıyla ortaya koyduğu eğitim çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Kaya, verilen eğitici kurslar ile eğitimli insan sayısındaki potansiyel artışın yanı sıra, bu artışın istihdam gücünün artmasında önemli bir etken olduğunu belirtti.

Bu arada KAPEM'de halen devam eden çeşitli kurs çalışmalarına da katılan Avrupalı eğitimciler, bu alanda yapılan çalışmaları hayranlıkla izlediler. Sürdürülen kurs çalışmaları konusunda da uzmanlardan bilgiler alan Avrupalı eğitimcilerin KAPEM ziyareti yaklaşık 1 saat devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 11:10:18
Güncelleme :18 Ekim 2008 Cumartesi 11:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?