3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Avrupalı eğitimciler Nevşehir'de

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Nevşehir'e gelen eğitimciler, 5 gün boyunca meslek okullarında incelemelerde bulunacak.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AB Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan "ARION" Projesi çerçevesinde Norveç, İngiltere, İspanya, Polonya, İtalya, İrlanda ve Çek Cumhuriyeti'nden 9 eğitimci ve 1 eğitim müfettişi, "Meslek Okullarında Sanat, Kültür ve Teknoloji" konusunda çalışma ziyareti yapmak için Nevşehir'e geldi.

Devlet Planlama Teşkilatı bünyesinde AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından desteklenen çalışma ziyareti kapsamında Nevşehir'e gelen konuk eğitimciler ile birlikte Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Fatsa, yapılacak olan çalışmanın 2009 yılında gerçekleştirileceğini ve Avrupa Birliği projeleri için bir hazırlık çalışması niteliğini taşıdığını kaydetti. Konuk eğitimcilerin, Nevşehir'de mesleki eğitim kurumlarını ziyaret ederek, eğitim sistemini yerinde inceleme şansını bulacaklarını belirten Fatsa, "Bu ziyaretin hem ilimiz açısından hem de gelen ülkeler açısından, faydalı sonuçlar getireceğine inanıyorum. Burada tabi resmi çalışmaların yanında Kapadokya'nın tarihi doğal güzelliklerini hem gezdirmekten hem de tanıtmaktan mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum. Sonuçta burada kalıcı hatıralarla ayrılacaklarını ümit ediyorum. Kendilerine ev sahipliği yapmaktan da memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Çalışma süresince birlikte olmaya çalışacağız" dedi.

Nevşehir ve Nevşehir'e bağlı Avanos,Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde okul ziyaretleri gerçekleştirecek olan Avrupalı eğitimciler, Nevşehir Üniversitesi başta olmak üzere bazı meslek liselerine ziyarette bulunacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?