4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Avrupalı eğitmenler Nevşehir'de

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen eğitimciler, Nevşehir'deki İlköğretim Okulların da incelemelerde bulundu.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde, Almanya, Fransa, İtalya, Romanya, Belçika, İsveç ve Hollanda'dan 14 eğitimci Nevşehir'e geldi.

İki gün boyunca Nevşehir'deki Nar Barbaros İlköğretim Okulu, Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulu ve Altınyıldız Koleji'nde Türk eğitim sistemi ve rehberlik konularınca incelemelerde bulunacak olan heyet daha sonra Ankara'ya giderek burada incelemelerini sürdürecek.

Programlarının ilk günün de Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulunu ziyaret eden Avrupalı eğitmenler burada okul müdürü Mustafa Kılınç ve Rehber Öğretmen Osman Uçar'dan bilgiler aldı. Proje Koordinatörü Serkan Başar, misafir eğitmenlerin özellikle şiddet ve madde bağımlılığı konusunda Türkiye'deki okullarda alınan tedbirleri incelediğini söyledi.

Başar, "Farklı ülkelerden gelen eğitmenler önce Türkiye'deki bu okullarda alınan tedbirleri ve öğrencilere verilen rehberlik hizmetlerini inceliyor. Yaptığımız toplantılar da bu eğitmenler de Türk meslektaşlarına kendi ülkelerinde uyguladıkları sistemler hakkında bilgi veriyorlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 14:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?