5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Avrupalı öğrenciler Türkçe öğrenecek

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ AVRUPALI ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE ÖĞRETECEK

Nevşehir Üniversitesi, Avrupa'daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını sağlayan bir eğitim programı olan Erasmus Öğrenci Değişimi Programı ile Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretecek.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Erasmus Öğrenci Değişimi Programı ile Türkiye'ye gelen öğrencilere Türkçe eğitimi vermek üzere Erasmus Yoğun Dil Kursu (EYDK) programını uygulamaya hak kazanan 10 üniversiteden biri olan Nevşehir Üniversitesi'nde Erasmus Yoğun Dil Kursu başladı.Türkiye'deki yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretilecek olan kursa, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 26 öğrenci katıldı.

Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, öğretim elemanları ve Erasmus öğrencilerinin hazır bulunduğu kursun Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonundaki açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak bütün dünya üniversiteleri ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Rektör Kılıç, "Eşsiz doğa ve kültürel mirasa sahip dünya markası bir ilde ve Kapadokya'nın kalbinde yer alan Nevşehir Üniversitesi akademik gelişimini hızla sürdürmektedir.Nevşehir Üniversitesi olarak bütün dünya üniversiteleri ile işbirliği yapmak istiyoruz. Bu işbirliği çerçevesinde uluslararası ortaklıklarımızın sayısı hızla artıyor. Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci kapsamında, Avrupa'daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği eğitim programı olan Erasmus programı çerçevesinde, Erasmus Yoğun Dil Kursu programını uygulamaya hak kazanan 10 üniversiteden biri olmamız bizi mutlu etti" dedi.

Rektör Kılıç, Nevşehir Üniversitesi ile Avrupa'daki çeşitli üniversiteler arasında öğrenci ve personel değişimleri gerçekleştirileceğini de ifade etti.

17 Eylül 2010 tarihine kadar devam edecek olan kursta, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere başlangıç seviyesinde Türkçe konuşma anlama, okuma anlama, yazma ve dilbilgisi gibi dersler verilecek.

Erasmus Yoğun Dil Kursu kapsamındaki Türkçe dersleri, Nevşehir Üniversitesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Ömer Bayram, Yrd. Doç. Dr Mehmet Hazar, Okutman Erhan Hirik ve Seçil Hirik verecek.

Yabancı uyruklu öğrencilere kurs kapsamında haftada 24 saat olmak üzere toplam 90 saat Türkçe dersi verilecek. Kurs Nevşehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisinin koordinatörlüğünde, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Avrupa Birliği Eğitim Programlarının Türkiye'deki uygulayıcısı olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından 8 bin Avroluk bir hibe ile desteklenen Erasmus Yoğun Dil Kursu programı ile Türkçenin yaygınlaştırılması ve Türk kültürünün tanıtılması hedefleniyor. Kurs programı çerçevesinde çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlere de yer verilecek. Şehir içi ve dışı olmak üzere birçok gezi düzenlenecek. Kapadokya turları yapılarak Nevşehir ve Kapadokya bölgesini tanıtıcı faaliyetlere yer verilecek. Kurs programına katılan yabancı uyruklu öğrenciler için yurdun önemli turizm merkezlerine de geziler yapılacak.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ AVRUPALI ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE ÖĞRETECEK
NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ AVRUPALI ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE ÖĞRETECEK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 10:30:02
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 10:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?