5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Avrupalı öğrenciler Ürgüp'te

AVRUPALI ÖĞRENCİLER ÜRGÜP'TE

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Erasmus Öğrenci Değişimi Programı ile Türkiye'ye gelen öğrenciler , Nevşehir Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler ofisinin koordinatörlüğünde Türkçe eğitimlerine başladı. Avrupalı öğrenciler, Nevşehir'deki ilk günlerinde Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı makamında ziyaret ettiler.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Erasmus Öğrenci Değişimi Programı ile Türkiye'ye gelen öğrencilere Türkçe eğitimi vermek üzere Erasmus Yoğun Dil Kursu (EYDK) programını uygulamaya hak kazanan 10 üniversiteden biri olan Nevşehir Üniversitesi'nde Erasmus Yoğun Dil Kursu başladı.Türkiye'deki yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretilecek olan kursa, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 26 öğrenci katıldı.

Nevşehir'deki ilk günlerinde Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezen Avrupalı öğrenciler, gezi sırasında Ürgüp ilçe belediye başkanı Fahri Yıldız'ı ziyaret etti. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencileri Ürgüp'te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten belediye başkanı Fahri Yıldız, "Diliyorum ki bir ay boyunca Ürgüp ve Kapadokya bölgesinde geçireceğiniz zaman süresince en güzel anları ve dostlukları da kazanırsınız. Bizlerin kapısı her ne milletten, her ne dilden konuşulursa konuşulsun herkese daima açık. Türkçeyi öğrendiğiniz zaman bizler hakkında çok daha farklı çok daha anlamlı düşünceler edineceğinize inanıyorum" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız daha sonra öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 13:42:05
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 13:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?