4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Ayakkabı hırsızı kameraya takıldı

Nevşehir'de bir camide namaz kıldıktan sonra ustaca ayakkabı çalan kişi, güvenlik kameralarına yakalandı.

Nevşehir il merkezinde bulunan bir camiye teravih namazını kılmak için gelen 30'lu yaşlardaki bir şahıs, ayakkabılığın bulunduğu bölümün önünde cemaat ile birlikte saf tuttu. Namaza başladıktan hemen sonra başını sağa sola çevirerek etrafını kontrol eden şahıs, bir yandan da ufak adımlarla ayakkabılığın bulunduğu bölüme doğru geri adım atmaya başladı.

Her rekatta biraz daha geriye giden şahıs, gözüne kestirdiği ayakkabıyı alarak camiden çıktı. Cami çıkışında kameraların takip ettiği şahıs, ayakkabıları
giydikten sonra elleri cebinde camiden ayrıldı.

Hırsızlığın yaşandığı caminin imamı Hasan Özdemir, camilerde yaşanan ayakkabı hırsızlığı olaylarından sonra cemaatine karşı mahcup olduğunu ve buna çözüm bulmak için cemaatin de katkıları ile camiye güvenlik sistemi kurdurduğunu söyledi.

Bu sayede hırsızlık olaylarının azaldığını belirten Özdemir, "Namaz bittikten sonra herkes camiden çıkarken bir kişi ayakkabısının olmadığını söyledi. Önce ayakkabısının yanlışlıkla değiştirildiğini zannettik. Çünkü bırakılan ayakkabının rengi de çalınanla aynı idi. Daha sonra kamera kayıtlarını izledik ve olayın bilinçli bir hırsızlık olduğunu fark ettik" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 12:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?