3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Aydın: 'Tüm tedbirler alındı'

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da şu ana kadar bir domuz gribi vakasının yaşanmadığını ve gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, “Türkiye genelinde yaşanan vakalardan dolayı turistik tesislerde az da olsa rezervasyon iptalleri yaşandı” dedi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın, son günlerde Türkiye genelinde artan domuz gribi vakaları ve Nevşehir'de alınan tedbirlerle ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Nevşehir'de şu ana kadar kendilerine intikal eden bir domuz gribi vakası bulunmadığını vurgulayan Vali Aydın, bununla ilgili olarak tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı. Vatandaşların paniğe kapılmamalarını isteyen Vali Aydın, "Son dönemde artan vakalarla birlikte bizlerde tedbirlerimizi arttırdık. Şu ana kadar gerek sağlık birimlerimize gerekse de emniyet birimlerine bununla ilgili bir vaka ulaşmadı. Ancak bu şu değildir ki; burada da görülmeyecek. Buna karşın vatandaşlarımız paniğe kapılmamalı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarılara dikkat etmelidir" dedi.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya bölgesine son dönemde gelen turist sayısında domuz gribi nedeniyle herhangi bir düşüş yaşanıp yaşanmadığı sorusuna ise Vali Osman Aydın, "Turizme etkisini şu aşamada değerlendirmek son derece yanlış olur. Bunu ilerleyen zamanda göreceğiz. Şu anda az olsa bir rezervasyon iptali yaşanabiliyor" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 17:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?