5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Azeri çift yeni yıla evli girdi

AZERİ ÇİFT YENİ YILA NİKAH MASASINDA GİRDİ

Nevşehir'de 2009 yılının son nikahı İran uyruklu Azerbaycanlı iki çift arasında kıyıldı. 2009 yılının son dakikalarında nikah masasına oturan çift yeni yıla evli girdi.

Evlenmek için Nevşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğu'na başvuruda bulunan İran uyruklu Azerbaycanlı Elektronik Mühendisi Navid Sahanpour ile halen İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Karolinska Tıp Fakültesi Diş Hastalıkları Bölümü'nde son sınıf öğrencisi Ayda Amir Hashimi, 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü de olması nedeniyle önem kazanan bir günde bir ömür boyu devam edecek beraberlikleri için "Evet" dediler.

Nevşehir Evlendirme Memurluğu'nda üzerinde Türkiye, Azerbaycan ve İsveç bayrakları ile donatılı masaya oturan Azerbaycanlı Elektronik Mühendisi Navid Sahanpour ve Ayda Amir Hashimi, Evlendirme Memuru Ertuğrul Usta'ya bundan sonraki yaşamlarını birliktelikle sonuçlandıracak "Evet" kararını ilettiler.

Karolinska Tıp Fakültesi Diş Hastalıkları Bölümü'nde son sınıf öğrencisi Ayda Amir Hashimi, ailelerinin uzun yıllardan beri büyük bir yakınlık içerisinde ilişkilerinin bulunduğunu belirterek, Navid ile bir süreden beri de evlilik hayalleri kurduklarını söyledi. Dünyanın en mutlu insanının eşi ile kendisinin olduğuna inandığını vurgulayan Hashimi, dost ve kardeş Türkiye toprağında evliliği yapmanın büyük heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını bildirdi. Hashimi, özellikle Dünya Azerbaycanlılar

Dayanışma Günü olmasının yanı sıra yeni bir yıla başlanacak bir günde böyle bir birlikteliğin yapılmasının büyük mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Elektronik Mühendisi Navid Sahanpour da uzun bir süreden beri eşini tanıdığını belirterek, 20 yıla dayanan ailelerinin birlikteliğin yeni bir nesil olarak bundan sonraki süreçte de devam edecek olmasının mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

AZERİ ÇİFT YENİ YILA NİKAH MASASINDA GİRDİ
AZERİ ÇİFT YENİ YILA NİKAH MASASINDA GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 00:25:01
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 10:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?