6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Bacanızın temizliğini unutmayın!

Nevşehir'de meydana gelen yangınlarda ana sebeplerden biri olarak ele alınan baca yangınlarının önüne geçilmesinin en etkili yöntemin,bacaların zamanında temizlenmesi olduğu belirtildi.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Okur yaptığı açıklamada,Nevşehir' de meydana gelen yangınlarda bacalarda katmerleşen kurumların ,sobaların yakılmaya başlandığı bu günlerde yüksek ısı nedeniyle erime göstererek alev almasıyla ortaya çıktığını ve kimi zamanda ev ve çatı katlarının da yanmasına neden olduğunu söyledi. Vatandaşların bacalardan kaynaklı yangınlar ile karşı karşıya kalmamaları için mutlaka soba ve kalorifer yakılmadan bacalarını temizletmelerinin zorunlu olduğunu vurgulayan Belediye Başkan yardımcısı Okur, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından oluşturulan Baca Temizlik Ekibi'nin bu amaçlı olarak çalışma yaptığını hatırlattı.

Okur, sobalı evlerde bacaların 25, kaloriferli binaların bacalarının da 60 YTL'lik bir ücret karşılığında temizliğinin yaptırıldığını söyleyerek, vatandaşların bacaların temizliği konusunda gerekli önemi vermelerinin gerektiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 11:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?