3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Badminton Şampiyonası başladı

Türkiye Badminton Federasyonu'nun Nevşehir Belediyesi himayesinde gerçekleştirdiği 13 yaş altı Türkiye Badminton Şampiyonası başladı.

Nevşehir Damat İbrahimpaşa Spor Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak badminton'da Nevşehir'i Türkiye'nin üssü haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ünver, tüm dünya genelinde kent ve bölgelerin kendilerine ait meşhur değerleri ile anıldığını vurguladı. Ünver, "Türkiye'de badminton sporunun en gelişmiş ilinin Nevşehir olması için çaba harcıyoruz. Gönlümüz bu spor dalında milli takım oluşturacak sporcularımızın Nevşehir'den çoğunlukla çıkmasıdır. Nevşehir'i , bu alanda gerek Türkiye ve gerekse dünya şampiyonalarının yapıldığı bir merkeze dönüştürme mücadelesi veriyoruz. Nevşehir Belediyesi olarak bu sporunun geliştirilmesi için yaptığımız her parkta, uygun alana badminton sahası oluşturup, malzemeleri da dağıtılacaktır" dedi.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik'de, 13 yaş altı Banminton Türkiye Şampiyonu sponsorluğunu ve malzeme dağıtımını sağlayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür etti.

Özmekik, "Nevşehir'de badminton sporunun gelişmesi için 60 okula 60 badminton filesi, direği ve çantasıyla 3 bin adet badminton topu ve raketi dağıtımını üstlenen ve bu organizasyonu ortaya koyan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver 'e teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu sporun gelişmesi için badminton antrenörlüğü eğitimini de yine Nevşehir Belediyesi'nin verecek olması, bizler için büyük bir onurdur" dedi.

Daha sonra Nevşehir Belediyesi tarafından Nevşehir'deki 60 okul'a 60 badminton filesi, direği ve çantasıyla birlikte 3 bin badminton topu ve raketi Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Değişik illerden gelen 300'e yakın sporcunun katıldığı 13 yaş altı Türkiye Badminton Şampiyonası, 14 Haziran 2008 Cumartesi günü gerçekleştirilecek final müsabakası ile sona ereceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?