3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Bahar şenlikleri başladı

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen ‘Bahar Şenlikleri’ yoğun bir katılımla başladı.

Üniversite merkez yerleşkede düzenlenen bahar şenlikleri açılış törenine Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Şevki Özgener, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emir Erden, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Fakülte ve Yüksekokul Yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Şenlikler, şehir-üniversite yakınlaşması ve kaynaşması için büyük bir fırsat niteliğindedir. Bizler bu fırsatı değerlendiriyor ve yöre halkımız ile üniversitemiz arasındaki diyalogun gelişmesi noktasında gereğini yerine getiriyoruz. Bir yılın yorgunluğunu üzerimizden atıp önümüzdeki günlerde işimize daha iyi adapte olmak için böyle eğlenceler tertip etmek, çalışmalarımızda daha iyi verim almamıza yardımcı olacaktır. Başarı çok çalışmakla elde edilebilecek bir şeydir. Hiçbir başarı yoktur ki altında emek olmasın. ‘Önce hareket, sonra bereket’ sözü bu noktada bu durumu veciz bir şekilde ifade etmektedir. Ancak zaman zaman çalışmalarımıza ara verip biraz dinlenmek de gereklidir. Nevşehir Üniversitesi her yıl bir önceki yıla göre daha çok büyüyor ve gelişiyor. Bu büyüme ve gelişme dengeli ve iyiye doğru olmaktadır. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini birer birer alıyoruz. 2008’den bu yana üniversitemiz binalarımız hızla yükseldi ve tamamlanmaya başladı. Üniversitemiz hızla yükseliyor. Tercih edilirliğimiz her yıl artarak, öğrenci sayımız, akademik ve idari personel sayımız hızla arttı. Nevşehir Üniversitesi ve Nevşehir Üniversiteli olmak bize çok çalışmayı ve alanında en iyisi olmak için çabalamayı gerektirir. Amacımız; üniversitemizi Türkiye ve dünyada saygın bir noktaya taşımak ve sesimizi en yüksek perdeden duyurarak marka bir üniversite olmak. Elde ettiğimiz başarılar ve önümüze koyduğumuz hedeflerle bu yıl beşinci yılımızı da gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Bu itibarla birbirimizi sevmeli ve korumalıyız. Sevgili gençler. Gençlik büyük bir hazinedir. Bu hazine elinizdeyken en iyi şekilde kullanmaya çalışın. Zamanınızı boşa harcamayın. En verimli ve etkili bir şekilde kullanmaya çalışın.” dedi.

Nevşehir Üniversitesi 5. Spor Şenliği kapsamında yapılan müsabakalarda dereceye giren takımlara, kulüplere, akademik ve idari personel ile öğrencilere Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Şevki Özgener, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emir Erden ve törene katılan Yüksekokul Müdür ve Müdür Yardımcıları tarafından kupaları ve madalyaları verildi.
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile törene katılanlar daha sonra üniversite ana yerleşkesi içerisinde kurulan yörük çadırına geçti. Kendilerine burada bayanlar tarafından yapılan gözleme ile yayıkta hazırlanmış ayran ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2012 Perşembe 18:44:10
Güncelleme :24 Mayıs 2012 Perşembe 16:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?