3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Bahçeli, Erdoğan'a sert çıktı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kaybetme kaygısına düştüğü için üslubunu bozduğunu ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Türk Telekom binası önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Sesinin kısıklığı nedeniyle konuşmasına sık sık ara veren Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Erdoğan'ın miting alanlarındaki üslubunun bir başbakana yakışmadığını ifade eden Bahçeli, "Şimdi Sayın Başbakan çıkmış, Türkiye genelinde devletin tüm imkanlarıyla seçim mitingleri düzenlerken, 6 yıllık uygulama ile Türkiye'yi nereye getirdiğini çıplak bir gözle değerlendirmesi gerekirken, sadece saldırgan, iftiracı ve karalayıcı bir üslupla siyaseti kirletiyor, siyasi üslubu çirkinleştiriyor, Türkiye'yi gerginliğe itiyor. Anlaşılıyor ki, Sayın Başbakan bunu da alışkanlık haline getirmiş. Ne kadar uyarırsanız uyarınız, ne kadar söylerseniz söyleyiniz bu bir Başbakan'a yakışan üslup değildir. Tek başına iktidar olmuş bir siyasi partinin genel başkanı böyle olmamalı. Kendisine her kesimden önemli uyarılar gelmesine rağmen Başbakan inatla bunu sürdürmektedir. Sanki dağarcığında Türkiye'nin hiçbir meselesi kalmamış. Türkiye'den nereden nereye gidiyor, Türkiye nasıl çevreleniyor, nasıl kuşatılıyor, bunları bir kenara atmış, saldırgan bir üslup, tamamen gergin, sinirleri bozulmuş ama söyleyecek sözü hakaret, iftira ve yalan. MHP bu seçimlerde oyunu artırmasın diye hareket ediyor, demek ki bir şeyler sezinleniyor, bir şeyi fark ediyor. MHP geldiği zaman hesap soracak. Bu sebepten dolayı, korkunun acele faydası yok Sayın Başbakan. Artık oy kaybetme kaygısına düştün, 30 Mart'tan sonra AK Parti'nin çözüleceği ile kafanı meşgul ediyorsun" ifadelerini kullandı.

"TSK'YA HER SEÇİM DÖNEMİNDE DURUP DURURKEN SALDIRIYORSUN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki etnik grupları son dönemde sık sık telaffuz etmesinin Türkiye'deki dostluk ve barış ortamına zarar verdiğini ifade eden Devlet Bahçeli, bunun yanında AK Parti'nin TSK'ya da sürekli olarak saldırdığını ifade etti.

Bahçeli, "Akıl hocalarından bir tanesinin sözüne kapılarak Türkiye'de 36 etnik gruptan bahsediyorsun. Bunu niçin yapıyorsun Sayın Başbakan? Bu ülkede yaşayan insanlarımızın bin yıllık kardeşliği var, bu ülkede yaşayan insanlarımız artık akraba olmuşlukları var, barış ve huzur içerisinde bir yaşantısı var. Bunlar seni niye rahatsız ediyor? 36 etnik grubu teker teker sayarak Türkiye'yi nereye götürmek istiyorsun? Başbakan olarak bu üsluptan vazgeç, milleti birleştir, kaynaştır ve bir arada tutan değerleri ortaya koyan yaklaşımlarda bulun. Öbür taraftan yine durmuyorsun. Bu defa da inanç temelinde ayrışmayı körüklüyorsun. İnananlar-inanmayanlar, ilericiler-gericiler ve buna benzer diğer ayrım kavramları. Bu da yetmiyor, mezhep yönünden dışlıyorsun Alevi-Sünni ve benzeri gibi veya kurumlar arasından sinsice bir çatışmayı körüklüyorsun. Öbür yandan da devletin kurumlarında birbirlerine karşı bu çatışmanın derinleşmesi, yaygınlaşması için de gayret gösteriyorsun. TSK'ya her seçim döneminde durup dururken saldırıyorsun veya sağda solda Türkiye bölünmesin, kardeşlik bozulmasın diye Güneydoğu'da dağlarda gezen Mehmetçiğe, onun komutanlarına dil uzatıyorsun. Eğer bir şey varsa yargıya intikal etmiştir, yargıyı hızlandırın, davayı yapın, Türkiye'de ne olup bitmişse ortaya çıkartın. Ama onları bahane ederek, yargıda şu an için sonuçlanmamış durumları bahane ederek, üç tane emeklinin üzerinden TSK'yı aşağılayamazsın, saldıramazsın" diye konuştu.

"NASIL BAŞBAKAN OLDUĞUN ARAŞTIRILACAK"

MHP'nin iktidara gelmesi durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nasıl milletvekili seçilerek Başbakan olduğunun en ince ayrıntısına kadar araştırılacağını da vurgulayan Bahçeli, bu dönemde yaşananların Başbakan Erdoğan tarafından halka açıklanmasını istedi. Başbakan Erdoğan'a seslenerek, 'Açıklamazsan namertsin' diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Abdullah Gül'ün kurduğu 58. hükümet 18 Kasım 2002 tarihindedir. Milletvekili olamayan, Siirt'te milletvekili oluşundan sonra kurduğu 59. hükümet 14 Mart 2003'tür. Arada 116 gün var. Şimdi bu 116 günde ne olmuş? 2002 yılında milletvekili olma yeterliliğine sahip olmayan bir şahsiyet, 116 gün sonra hangi yöntemlerle, hangi alacakaranlıkta, hangi ilişkilerle 14 Mart'ta Başbakan olmuştur. 'Gel bu gerçeği burada anlat' diyoruz. 'Anlatmazsan namertsin' diyoruz. 'İktidar olduğumuzda bu 116 günü inceden incelemezsem ben de namert olayım' diyorum. Senden bu milletin alacağı var Sayın Başbakan. Hiç kimseyi karalama, 79 yılı inkar etme, senden önceki 57 hükümeti yok farz etme. Türkiye'yi senin başbakanlığında kurulmuş bir ülke olarak görme. Sağdan soldan kışkırtmalara, dalkavukların sesine aldırma. Ortadoğu'da 'eş başkan' oldun, Davos'ta 'Fatih' oldun, geldin İstanbul'da 1. Recep Tayyip Erdoğan olarak 'son padişah' oldun. Ama bunları uygun bulmuyorsan niye seslenip, 'Böyle konuşmayın' demiyorsun da sessiz kalıp kırmızı halılar üstünde TOKİ'nin düzenlemiş olduğu toplantılarda konuşuyorsun. Her yerde aynı şeyleri söylüyorsun, yalan söylüyorsun Sayın Başbakan, iftira ediyorsun Sayın Başbakan, karalama yapıyorsun Sayın Başbakan. Bunları bu millet unutmayacaktır, MHP'nin ise unutması mümkün değildir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mitingden sonra Nevşehir'den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 19:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?