4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bakan Çelik: 'Hepimiz kardeşiz'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, küreselleşme ile ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, "Milliyetçilik; kan, soy, sop milliyetçiliği yapmak değildir. Bu ülkede hepimiz kardeşiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in konuşmacı olarak katıldığı, 'Küreselleşme Sürecinde Türkiye' konulu konferans, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Rıtvan Köybaşı ve Mahmut Dede, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, okul müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öğrencilere küreselleşmeyi tarif etti.

Küreselleşmenin, ulaşım ve iletişim araçlarının gelişmesi ile birlikte dünyada mesafelerin kısalması ve çok kolay hale gelmesiyle beraber, dünyanın ebat olarak değil ama ulaşılabilirlik açısından küçülmesi olayı olduğunu ifade eden Bakan Çelik, küreselleşmenin karşısında durmanın çok güç olduğunu ve bunun yerine bu gelişime ayak uydurmak gerektiğini vurguladı.

BM Eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın sözünden alıntı yaparak küreselleşmeye karşı koymanın, yer çekimine karşı koymakla aynı anlamda olduğunu belirten Milli
Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tıpkı suyun önüne bir baraj yapılması gibi küreselleşmeyi de önüne bir baraj yapılarak kendi lehimize çevirmemiz gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin medeni, gelişmiş dünyadan ve milletler topluluğundan ayrılamayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin 780 milyon metrekare toprağı ile dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olduğunu ve en büyük avantajının da genç nüfusu olduğunu kaydetti. Bakan Çelik, "Yurt dışındaki nüfusumuz ile birlikte 75 milyon nüfusu olan bir ülkeyiz. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Bu bizim en büyük servetimiz, en büyük kaynağımızdır. Türkiye'de 0-14 yaş arasındaki nüfusumuzun oranı yüzde 24. 34 yaşın altında olan nüfusumuz yüzde 63'tür. Bu dünyada hiçbir millete nasip olmayan bir zenginliktir. Bu bizim bir avantajımızdır. Bunları iyi eğitebilirsek, sağlıklı, karnı tok, sırtı pek bir toplum haline getirebilirsek bizim önümüzde durana aşk olsun" dedi.

Kendisini dinleyen öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, milliyetçilik konusunda öğrencilere mesaj verdi. Milliyetçiliğin iyi tanımlanması gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, "Benim sizden, bir ağabeyiniz olarak istirhamım var. Dostumuzu, düşmanımızı, gittiğimiz istikameti, bindiğimiz dalı çok iyi tespit edelim. Merhum Mehmet Akif diyor ki; 'Dostunu, düşmanını tanımayan, gittiği istikameti iyi bilmeyen, bindiği dalın ne olduğunun farkında olmayan, kişi olsun, topluluk olsun belasını bulur'. Sevgili gençler biz belamızı arayan bir toplum değiliz. Biz güzellikler peşinde olan bir topluluğuz, öyle olmak zorundayız. Eğer bunu bilmezsek belamızı buluruz. Biz yozlaşmadan dünya ile uzlaşmak zorundayız. Ama biz antenimizi bütün dünyaya açmak zorundayız. Nasıl ki pergelin ayağını ne kadar geniş açarsan o kadar geniş halkalar çiziyorsa, bizim de bir ayağımız bu ülkenin toprakları üzerinde olacak, bizim kültürümüzün üzerinde olacak, bizi var eden, bizim özelliklerimizin, güzelliklerimizin üzerinde olacak. Ama biz birer dünya vatandaşı olduğumuzun farkında olacağız. Esas milliyetçilik budur. Milliyetçilik ülkeyi içe kapatmak değil, milliyetçilik soy, sop milliyetçiliği yapmak, kan milliyetçiliği yapmak değildir. Biz bu ülkede hepimiz birbirimizin kardeşiyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:45:36
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 16:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?