6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Bakan Çoşkun Nevşehir'de

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, artık Türkiye'de ekonomik krizlerin geride kaldığını ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir bir büyüme sürecinde emin adımlarla ilerlediğini söyledi. 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Nevşehir Özel Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 yeni fabrikanın açılış törenine katıldı. Törene katılmak üzere öğle saatlerinde beraberinde Yalova Valisi Yusuf Erbay ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Yalova'dan Nevşehir'e uçakla gelen Bakan Coşkun, burada Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ve partililer tarafından karşılandı. 

Daha sonra Aksaray yolu üzerinde bulunan Özel Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Bakan Ali Coşkun, burada üretime geçen 30 yeni fabrikanın açılış törenine katıldı. 

Törene Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un yanı sıra Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Yalova Valisi Yusuf Erbay, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, iş adamları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirterek, bu sorunun özel sektörün kendilerine destek olmasıyla çözülebileceğini kaydetti. Hükümetten özel sektörün önünü açmasını isteyen Hisarcıklıoğlu, "Bizim devletten tek isteğimiz var, para pul istemiyoruz. 

Bizim önümüzü açın, bizim önümüze engel çıkartmayın. Biz Türk özel sektörü olarak bütün zorlukları aşar ve yapılması gerekenin en iyisini yaparız. Bunun en güzel örneklerinden birini Nevşehir'de görüyoruz. Bugün Türkiye'nin en önemli sorunu işsizlik. Bu işsizliği aşabilmek ve artı zengin olmak istiyorsak üretim olacak" dedi. 

Törende daha sonra konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ise, ülke ekonomisinin her geçen gün iyiye gittiğini belirterek, sorunların kısa sürede aşıldığını kaydetti. Türkiye'de artık ekonomik krizlerin geride kaldığını ifade eden Bakan Coşkun, "Allah'a hamd ediyorum ki, bu milletin huzuruna başarısızlığa uğramış bir hükümetin başarısızlığına mazeret arayan bir bakan olarak çıkmıyoruz. 

Dünün Türkiye'sinin hak etmediği, kötü yönetimlerin ekonomiye yansıdığı, adate gecenin zifiri karanlığı gibi ekonominin karanlıklara sürüklendiği, bu ülkenin imkanlarının çar çur edildiği, hortumlandığı bir dönemden sonra geleceğimizin belli olmadığı bir noktada şafak söker gibi yeni dönemin başlamasıyla bu günlere geldik. Artık bütün dünyada kabul edilmektedir ki krizler geride kalmış, ekonomik dar boğazlar aşılmış, düzlüğe çıkılmış ve şimdi sürdürülebilir bir büyüme sürecinde Türkiye emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından fabrikaların toplu açılışı törene katılanlarca hep birlikte yapıldı. Bakan Coşkun, açılışın ardından fabrikaları gezerek burada çalışan işçilerle sohbet etti.
İha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 01:57:51
Güncelleme :17 Nisan 2007 Salı 12:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?