4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bakan Çubukçu'ya güllü karşılama

BAKAN ÇUBUKÇU'YU YOLUNA GÜLLER SEREREK KARŞILADILAR

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, toplumun her kesimiyle birlikte dünya ile rekabet edebilen eğitimli gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini söylerken, AK Parti İl Teşkilatı ziyaretinde bastığı merdivenlere karanfil ve gül serilmesi dikkat çekti.

Bugün ilk olarak Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret eden Bakan Nimet Çubukçu, zabıta tören mangasını selamladıktan sonra; Nevşehir Valisi Osman Aydın, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, A. Erdal Feralan ve Mahmut Dede, AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut ve bazı belediye başkanları ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'in AK Parti iktidarı döneminde beklentilerinin üzerinde bir yatırım aldığını belirterek, "Nevşehir, iktidarımızın

bütün nimetlerinden ve güzelliklerinden ziyadesiyle yararlanan bir ilimiz. Sayın Başbakan'ımız başta olmak üzere bakanlarımız ve milletvekillerimizle hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Nevşehir, beklentilerimizin üzerinde yatırım alan bir il. Ancak tabii ki eksikliklerimiz var. Sayın milletvekillerimizle yaptığımız görüşmelerle sorunlarımız çözüme ulaşıyor. İnşallah bunlar da giderildiğinde, eksiği olmayan bir şehir olarak iktidarımızın tüm hizmetlerini almış olarak size minnettar olacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ise, Nevşehir'in eğitimde Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bir kent olduğunu belirtti. Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Türkiye'nin geleceğine yönelik ciddi yatırımlar yaptıklarını belirtti. Eğitimin bu çalışmalarda oldukça önem taşıdığını vurgulayan Çubukçu, kız çocuklarının ilköğretimden sonra ortaöğretime devam etmeleri için yurt binalarının yapılması yönünde kararlı çalışmalar sürdürdüklerini kaydetti. Çubukçu, "Eğitim alanında Nevşehir, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir il. Ama tüm Türkiye'de olduğunu gibi eğitim alanında bazı yatırımlar gerekiyor. Bunlardan en önemlisi kız çocuklarının ortaöğretim kurumlarına devamını sağlamakta önemli bir role sahip olan yatılı öğretim kurumlarının yapılması. Özellikle kırsal kesimlerdeki kız çocuklarının liseye devam edebilmesini sağlayacak en önemli adımlardan birisi, onların barınma imkanlarının kolaylaştırılması. Burada da bu yönde bir ihtiyaç var" diye konuştu.

Bakan Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimin artırılması için çok büyük bir mücadele verdiklerini de ifade ederek, "Okul öncesi eğitimin etkin bir şekilde artırılması yönündeki çalışmaları bakanlığımızın en önemli çalışmalarından biri olarak düşünüyoruz. 3-6 yaş arasındaki çocukların zeka ve dil gelişiminin en yoğun olduğu bir dönem. Bu yaşların eğitimden yoksun olarak geçirilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırım açısından da önemli bir uygulama. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı olarak bunun bilincinde olarak ülke genelindeki 32 ilde pilot olarak 5 ve 6 yaş eğitim uygulamasını başlattık. Bununla Türkiye genelinde okul öncesi eğitim oranını pilot illerde yüzde yüze, ülke genelinde de yüzde 40'a çıkartmayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi AB ülkelerinin birçoğunda okul öncesi eğitim oranı yüzde 100'ler seviyesinde. Okul öncesi eğitim 1960'lı yıllarda Türkiye'de önemi anlaşılmış olmasına rağmen, çalışan kadınların çocuklarının bakım için bıraktıkları yer olarak algılandı. Aslında toplumdaki bu algılamanın değişmesi lazım. Bu yönde de toplumda geniş manada bir farkındalığın oluştuğunu görüyoruz. Hayırseverlerimizin daha ziyade mesleki teknik okullarının yanı sıra anaokullarının yapımına ağırlık vermelerini bekliyoruz. Eğitimde fiziki şartları çok düzelttiğimiz illerde aşama aşama, özellikle engelli öğrencilerimizin kaynaştırma eğitimi ve diğer yollarla eğitime kazandırılmasını hedefliyoruz. Eğitimde feda edilecek bir tek ferdimizin olmadığını düşünüyoruz.

Türkiye'nin gelişmesinin çok düzgün olması gerektiğine inanıyoruz. Toplumun her kesimi ile birlikte çok iyi eğitim almış, dünya ile rekabet edebilen gençler yetiştirmek hedefimiz var" dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya ziyaretin anısına Türkiye'nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri olan Avanos ilçesinde yapraktan yapılan Çini tabak takdim etti.

BAKANIN BASTIĞI MERDİVENLERE GÜLLER VE KARANFİLLER SERİLDİ

Nevşehir Belediyesi'nin ardından AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Nimet Çubukçu, burada büyük bir sürprizle karşılaştı. 5 katlı bir apartmanın 3. katında bulunan AK Parti İl Başkanlığı'na çıkmak için merdivenlere yönelen Bakan Çubukçu için merdivenlere yüzlerce karanfil ve gül serildi. AK Partililer tarafından kendisine yapılan bu jeste oldukça şaşıran Bakan Çubukçu, İl Başkanı Ersan Erkut'a karşılama için teşekkür etti.

Bu arada gün boyu Nevşehir'de çeşitli açılış törenlerine katılarak Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ı da ziyaret edecek olan Bakan Nimet Çubukçu, gazetecilerin domuz gribi ve öğrencilerin okullardaki devamsızlığı konusundaki ısrarlı sorularını yanıtsız bırakarak bu konularla ilgili açıklama yapmayacağını belirtti.

BAKAN ÇUBUKÇU'YU YOLUNA GÜLLER SEREREK KARŞILADILAR
BAKAN ÇUBUKÇU'YU YOLUNA GÜLLER SEREREK KARŞILADILAR
BAKAN ÇUBUKÇU'YU YOLUNA GÜLLER SEREREK KARŞILADILAR
BAKAN ÇUBUKÇU'YU YOLUNA GÜLLER SEREREK KARŞILADILAR
BAKAN ÇUBUKÇU'YU YOLUNA GÜLLER SEREREK KARŞILADILAR
BAKAN ÇUBUKÇU'YU YOLUNA GÜLLER SEREREK KARŞILADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 13:41:02
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 15:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?