4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bakan Eroğlu Nevşehir'de

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Nevşehir ve çevresinin bugün için değil 2023 ile 2040 yılları arasındaki su sorununu çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Nevşehir'in içme suyunda herhangi bir problem yok, arsenik miktarı da çok az" dedi.

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen ve geceyi Uçhisar beldesinde geçiren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bugün ilk olarak Nevşehir Valiliği'ni ziyaret etti. Sabah saatlerinde kaldığı otelden Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti Nevşehir milletvekili Ahmet Erdal Feralan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte valiliğe gelen Bakan Veysel Eroğlu, burada vali yardımcıları ve daire müdürleri tarafından karşıladı. Bakan Eroğlu, daha sonra makamına geçtiği Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'ndan ilin sorunlarına yönelik bir brifing aldı.

Nevşehir Valisi Hacımustafaoğlu, son dönemde Nevşehir'in en önemli sorunlarından biri olan Kızılırmak havzasının bulunduğu Avanos ve Gülşehir ilçelerinde gündelik yaşamı olumsuz etkileyen sivrisinek sorunu olduğunu söyledi. Bu konuda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın önemli desteğini aldıklarını ifade eden Hacımustafaoğlu, Eroğlu'na teşekkür etti. Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir'de katı atık depolama ve atık su arıtma tesisi konusunda da ciddi çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bünyesinde barındırdığı doğal ve kültürel değerler nedeniyle Nevşehir'e büyük önem verdiklerini söyleyerek, "Su tüm şehirlerimiz için son derece önemli. Nevşehir ve çevresinin bugün için değil, 2023 ile 2040 yılları arasındaki su sorununu çözmeye çalışıyoruz. Bugün su konusunda sıkıntımız yok ancak bu ileride yaşamayacağımız anlamına gelmiyor. Nevşehir'in içme suyunda herhangi bir problem yok. Arsenik miktarı da çok az. Onunla ilgili zaten belediyemizle bir çalışma içerisindeyiz. Bu konuda en hızlı hareket eden belediye, Nevşehir Belediyesi'dir. Aşırı derecede arsenik olmamasına rağmen, daha iyi bir arıtma yapmak için gerekli projeleri hazırladık. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Biz şebeke suyunu memba suyu gibi yapmak istiyoruz" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı, konuşmasında ayrıca Nevşehir'e 'Kent Ormanı' kurulacağı müjdesini de verdi.

Ziyarette Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu tarafından Bakan Veysel Eroğlu'na, bölgenin el sanatları merkezi Avanos ilçesindeki çanak atölyelerinde yapılan ve üzerinde Hitit desenleri bulunan bir testi hediye etti.

Bakan Eroğlu ise Vali Hacımustafaoğlu'na üzerinde bakanlığının amblemi bulunan çini bir tabak ve Türkiye'nin tabiat varlıklarının anlatıldığı bir kitap hediye etti. Çevre ve Orman Bakanı, valiliğin ardından Nevşehir Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 16:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?