3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Bakan Günay'ı yalanlayan girişim

Nevşehirli gazeteciler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, "Fotomontajdır" açıklamasına tepki göstererek, Kapadokya bölgesinde yapılan inşaat ile peribacaları arasındaki mesafeyi ölçtü.

Dün basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, inşaatın peri bacalarının hemen dibinde gibi gözüktüğünü ve bunun bir fotoğraf yanıltmacası olduğunu belirterek, "Peribacalarının hemen dibinde değil, fotoğraf çekimi ustalığı var. Orada satıcılara ayrılmış bir yer var. Arada ciddi bir mesafe var. Fotoğrafta iç içe gösterilebiliyor. Oradaki yerel esnafın abarttığı bir gelişme. Peribacalarının kimse içine, yakınına böyle bir şey yapamaz. Buna emin olun" açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamanın üzerine Nevşehir'de görev yapan gazeteciler, Bakan Günay'ın açıklamalarına tepki göstermek için ellerine aldıkları metre ile inşaat alanı ve peribacası arasındaki mesafeyi ölçtü. Turistlerin de yardımı ile gerçekleştirilen ölçümde, peribacası ile inşaat arasındaki mesafe 36 metre 70 santim olarak belirlendi.

Bölgedeki gelişmeleri takip eden Nevşehir'in yerel kanalı Kanal K'nin muhabiri Hayriye Bozdağ ise, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın söylediği gibi görüntülerin hileli olmadığını ve haberin yalan olarak lanse edilmesinin kendilerini üzdüğü söyledi.

Gazetecilere ölçüm sırasında yardımcı olan İspanyol ve Amerikalı turistler ise daha sonra inşaat önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.Öte yandan, medyada yer alan haberler üzerine bakanlıktan bir heyetin önümüzdeki günlerde Nevşehir'e gelerek incelemelerde bulunacağı ve hazırlayacakları rapor doğrultusunda inşaata devam edilip edilmeyeceği konusunda kesin karara varılacağı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 16:20:41
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 16:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?