6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Bakan Şener Nevşehir'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin durumunu eskisi gibi geçmişle değil, diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslamak gerektiğini belirterek, Türkiye'nin emin adımlarla büyümeye devam ettiğini söyledi. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Nevşehir'de, doğalgaz şehir içi şebekesinin temel atma törenine katıldı. Gazhane Caddesi'nde düzenlenen törene gelirken esnaflarla ve vatandaşlarla tokalaşan Bakan Şener, tören alanında Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından çalınan marşlarla karşılandı. Törene, Bakan Şener'in yanısıra Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, AK Parti milletvekilleri Rıdvan Köybaşı ve Osman Seyfi, BOTAŞ Genel Müdürü Hüsayin Sadık Düzyol, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanı Yusuf Tülek, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Erdal Feralan, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende konuşan Bakan Şener, amaçlarının Türkiye'de yaşayan insanların refah seviyesini yükseltmek olduğunu ve bunun içinde yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Türkiye'nin artık eskisi gibi kendi geçmişiyle değil diğer ülkelerle kıyaslanması gerektiğini belirten Bakan Şener, "Önemli olan popülizme kaymadan, ülkenin geleceğini sorunlu hale getirmeden ama uluslararası göstergelerde de diğer ülkelere göre daha fazla mesafe alarak yolumuza devam etmektir. İşte biz bunu yapmaya çalışıyoruz, bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Türkiye'de 4 yıl önce 182 milyar dolar olan toplam milli gelirin bugün 363 milyar dolara ulaştığını söylerken, bu rakamın aynı zamanda benzer ülkelerin gelişmişliğine göre daha yüksek bir milli gelir büyümesini ifade ettiğini vurgulamak istiyorum. 

Dünya da ekonomi ortalama yüzde 3 büyürken Türkiye'de son 4 yıl içerisinde ekonomi yıllık ortalama yüzde 7.8 büyümüştür. Dünyanın diğer ülkelerinde ekonominin ne kadar büyüdüğünü söylemeden Türkiye'de ekonominin ne kadar büyüdüğünü ifade etmenin anlamlı olduğunu düşünmüyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından yapılan duayla Nevşehir şehir içi doğalgaz şebekesi temeli ve Kapadokya Doğalgaz Anonim Şirketi hizmet binasının açılışı, Bakan Şener tarafından yapıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 18:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?