4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Balık tutarken Kızılırmak yuttu

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, Kızılırmak Nehri'nde kaybolan 53 yaşındaki Mustafa Öner'in bulunması için arama çalışmaları devam ediyor. 5 gündür sivil savunma ekipleri ile birlikte Türkiye'nin en uzun nehrinde babasını arayan Yüksel Öner, arama çalışmalarının yetersiz olduğunu öne sürdü.

Devlet memuru Yüksel Öner, geçtiğimiz hafta yıllık iznini geçirmek üzere memleketi Nevşehir'e geldiğini söyledi. Emekli olan babası Mustafa Öner ve ailesi ile birlikte pikniğe gitmeye karar verdiklerini belirten Yüksel Öner, "Avanos ilçesinde Kızılırmak Nehri kenarına piknik yapmak için geldik. Babam arabadan iner inmez eline oltalarını alarak epilepsi hastası olan kardeşimle birlikte balık tutmaya gitti. Kısa bir süre sonra geleceğini söyleyerek giden babam ırmağa düşmüş. Babamın arkasından ırmağa giren hasta kardeşimi ise çevrede piknik yapan vatandaşlar kurtarmış" dedi.

Aradan geçen 5 günlük süreye rağmen ırmakta kaybolan babasına bir türlü ulaşılamadığını belirten gözü yaşlı Yüksel Öner, "5 gündür 10 kilometrelik bir alanda çalışma yapıyoruz. Sürekli olarak kıyı araması yapılıyor ve bence bu yeterli değil. Aynı aramayı ben kendim de yapabiliyorum. Türkiye'de teknoloji bu kadar ileri iken elimizde çomaklarla arama çalışması yapmak normal bir şey değil. Burada arama kurtarma ekipleri, yüzme ekipleri yok mu? Bu Kızılırmak Türkiye'nin en büyük nehri. Ben babamı bulmak için nehrin neresine bakayım?" ifadelerini kullandı.

İlerlemiş yaşına rağmen torunu ile birlikte ırmakta kaybolan oğlunu arama çalışmalarına katılan Kadir Öner ise, arama çalışmalarının yoğunlaştırılması için yetkililerden yardım istedi. Sadece sivil savunma ekiplerinin kıyı araması ile oğlunu bulamayacağını ifade eden acılı baba, "Bir haftadan beri ırmak kenarında dolanıp duruyorum. Allah için bana yardım edin. İçim yanıyor ve eve gitmiyorum. Yetkililerin bizim bu acımızı görüp oğlumu bulmamıza yardımcı olmasını istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 10:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?