5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Balon turlarına büyük ilgi

KAPADOKYA'DA BALON TURLARINA BÜYÜK İLGİ

Türkiye'nin eşsiz güzellikteki peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesinde son 3 yıllık süre içerisinde 350 bine yakın turistin sıcak hava balonları ile bölge turu yaptığı ve düzenlenen bu turlardan yaklaşık 100 Milyon TL'lik bir döviz girdisinin sağlandığı belirtildi.

Kapadokya bölgesindeki turizm aktiviteleri içerisinde başlı başına bir sektör haline gelen Kapadokya balonculuğu, farklı dünya ülkelerinden gelen insanları bölgenin büyülü güzelliklerini havadan izlettirmesi ile de bütünleştirici bir görüntü ortaya koyuyor.

Dünyada sıcak hava balon turlarının düzenlenebildiği en gözde mekanların başında gelen Kapadokya'da, son 3 yıllık süre içerisinde 350 bine yakın turistin sıcak hava balonları ile bölge turu yaptı. Düzenlenen bu turlardan yaklaşık 100 Milyon TL'lik bir döviz girdisi sağlandı.

Dünyanın en ilginç doğa oluşumları arasında yer alan peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezleri ile her yıl yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya'da, düzenlenen sıcak hava balon turlarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Bölgede her gün sabahın erken saatlerinde, farklı din, dil ve ırktan insanlar, Kapadokya bölgesinin göz alıcı güzellikleri arasında balon yolculuğu için bir araya geliyorlar. Turlar için 160 Avro -250 Avro arasında değişen oranlarda ücret alınırken,45 dakika ve 1,5 saat süre ile devam eden turlar şampanya patlatılarak turistlere ikram edilmesi ve uçuş sertifikası verilmesi ile sona eriyor.

Kapadokya bölgesinde 1996 yılında Türk Hava Kurumu tarafından deneme amaçlı olarak başlatılan ancak 1997 yılında uluslar arası düzeyde sıcak hava balonu festivalinin düzenlemesi ile bu alandaki öneminin ortaya çıkmasıyla birbiri ardına açılan balon firmaları, bölgeye olan talebinde artmasında önemli bir misyon üstlenmişlerdi.

Dünyanın sıcak hava balonculuğunun yapılması için en önemli fiziki mekanlardan biri olarak da değerlendirilen Kapadokya bölgesinde Göreme, Uçhisar ,Çavuşin, Mustafapaşa ve Ürgüp gibi merkezlerde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uçuş ruhsatı alabilen 16 balon firmasındaki balon sayısı da 71'i buluyor.

600 e yakın kişinin de ana istihdam kaynağını oluşturan sıcak hava balonları ile bölgeyi havadan ziyaret eden turist sayısının bu yıl sonuna kadar 450 bine, elde edilen döviz girdisinin de 125 milyona ulaşması bekleniyor.

KAPADOKYA'DA BALON TURLARINA BÜYÜK İLGİ
KAPADOKYA'DA BALON TURLARINA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 11:55:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 11:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?