4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Balon turlarına turist ilgisi

Dünyada sıcak hava balon turlarının düzenlenebildiği en gözde mekanların başında gelen Kapadokya'da, her yıl yaklaşık 100 bin turist peribacalarını gökyüzünden izleme imkanı buluyor.

Dünyanın en ilginç doğa oluşumları arasında yer alan peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezleri ile her yıl 100 binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya'da, 1991 yılında başlayan sıcak hava balon turlarına her geçen yıl turistlerin ilgisi daha da artıyor.

Bölgede 10 ayrı şirket tarafından düzenlenen balon turları ile her yıl yaklaşık 100 bin yerli ve yabancı turist peribacalarını ve Kapadokya'da bulunan eşsiz güzellikteki vadileri gökyüzünden izleme imkanı buluyor.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar ve Göreme beldelerinde sabahın ilk ışıklarında balonun şişirilmesiyle başlayan balon turları; 4, 8, 10, 20 ve 35 kişilik sepetlerde gerçekleştiriliyor. Balon turlarında turistlere 45 dakika ve 1,5 saatlik olmak üzere 2 farklı seçenek sunuluyor ve bu süre içerisinde turlara katılan turistlere balon ile gökyüzünden Göreme Vadisi, Uçhisar, Çavuşin, Zelve, Paşabağı, Ürgüp ve Mustafapaşa gibi bölgenin en önemli merkezleri ve buralarda bulunan peribacaları ile vadiler izlettiriliyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?