4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Baraja Validen inceleme

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Bozca köyü yakınlarında yapımına başlanan Bayramhacılı Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı devam ediyor.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, 2 yılda tamamlanması hedeflenen barajı yerinde inceledi. Vali Hacımustafaoğlu, beraberindeki Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Esat Mahmut Apaydın, Avanos Kaymakamı Mahmut Hulusi Altunel, İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan ve Tarım İl Müdürü Kenan Şahin ile birlikte Bayramhacılı Barajı ve Hidroelektrik Santralini gezerek, firma yetkililerinden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Senerji Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılmakta olan Bayramhacılı Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin tünellerini gezen Vali Hacımustafaoğlu, projenin 2 yılda tamamlanacağını bildirdi. Vali Hacımustafaoğlu'na proje hakkında bilgiler veren firma yöneticileri ise projenin gerçekleştirilmesi için baraj gövdesi inşaatı ve şantiye alanına ilişkin kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını, barajın göl alanında kalan arazilerin kamulaştırılması ile ilgili çalışmaların da başlatıldığını kaydetti.

Barajın kurulu gücünün 30 MW, yıllık toplam enerji üretiminin 165 Gwh ve yıllık güvenilir enerji üretiminin de 120 Gwh olacağını bildiren firma yöneticileri, Kızılırmak Nehri üzerinde kurulmakta olan projenin hazırlanan fizibilite raporu Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından 2004 yılında onaylanıp, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na 'Üretim Lisansı' başvurusunun yapıldığını dile getirdi.

Firma yöneticileri, inşaat sırasında yapılmakta olan kazı, dolgu, düzeltme, malzeme alımı ve boşaltımı, yol açma ve iyileştirme gibi işlemler nedeniyle çıkan malzemelerin bir kısmının dolguda, bir kısmının da çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere şantiye alanı içinde uygun yerlerde biriktirilmekte olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?