4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Barış Yolu'nda uzatma çalışmaları

Nevşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında Avanos yolu üzerinde oluşturulan Barış Yolu yaklaşık 500 metre daha uzatılıyor.

Nevşehir Belediyesi'nin organizasyonunda 2005 yılında 150 ülkeden belediye başkanı, vali, bilim adamı ve akademisyenleri buluşturduğu Yerel Yönetimler Dünya Barış Konferansı anısını yaşatmak amacıyla Avanos yolu üzerinde Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı önünden başlayıp Nevşehir İl Özel İdaresi hizmet biriminin bittiği alana kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik yolda yürüyüş ve bisiklet gezinti alanı oluşturmuş ve bu alanın ismi de Barış Yolu olarak belirlenmişti.

Nevşehir'e görsellik açısından önemli kazançlarda sağlayan Barış Yolu'nun devamı niteliğindeki yaklaşık 500 metrelik alanda çalışmalar başlatan Nevşehir Belediyesi, özellikle Nevşehir Üniversitesi öğrencilerinin kampüs alanına kadar olan yürüyüş alanında düzenli bir kaldırımın olmaması da bu çalışma ile olmaktan çıkacak.

Yolun sağ ve sol tarafında düzenlemelere başlayan Nevşehir Belediyesi, söz konusu kaldırımda ayrıca bisiklet kullananlara yönelik olarak bir de bisiklet geçiş alanı da oluşturacak. Nevşehir'in 2000 Evler Mahallesi'ndeki Barış Yolu'nun düzenleme çalışmalarının en kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 12:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?