5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Bartholomeos'a protesto

ALPERENLERDEN FENER RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS'A PROTESTO

Kapadokya'da geleneksel olarak düzenlenen bahar ayinlerine katılmak üzere Nevşehir'e gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos'u, belediye ziyareti sırasında Alperen Ocakları Nevşehir İl Başkanı ile Alperen Ocakları'na mensup bir genç pankart açarak protesto etti.

Hafta sonu Rusya ve Yunanistan'dan gelen din adamları ile birlikte Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesi ve Derinkuyu ilçesinde düzenlenen ayinlere katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

İlk olarak Atina Başepiskoposu İeronimos, Rus Patrikhane Temsilcisi Baş Episkopos Voloholamsk İlarion, Yunanistan Kilisesi'nden Zakintos Adası Metropoliti Hrisostomos ile birlikte Nevşehir Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret eden Patrik Bartholomeos, Vali Aydın'a Türk makamlarının kendilerine ayin için gerekli izni vermesinden dolayı teşekkür etti. Aydın'a bir tepsi hediye eden Patrik Bartholomeos, daha sonra Nevşehir Belediyesi'ne geçerek burada Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bir süre görüştü.

Ziyarette, Patrik Bartholomeos'a son dönemde dinler arasındaki karşılıklı hoşgörüden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünver, çeşitli hediyeler verdi.

Belediye ziyaretinin ardından Nevşehir'de bulunan eski bir kiliseyi gezmek için ayrılan Fener Rum Patriği Bartholomeos'u bu sırada Alperen Ocakları Nevşehir İl Başkanı Oğuzhan Alkan ile Alperen Ocakları'na mensup bir genç pankart açarak protesto etti. Belediye binasının karşısında açılan pankartta, 'Kendimi çarmıha gerilmiş hissediyorum dedin. Kapadokya'da ayindesin. Yalan söyledin. Nevşehirli Alperenler' yazdığı görldü. Pankartı açan iki gence polisler herhangi bir müdahalede bulunmadı. Gençler bir süre

sonra pankartlarını kapatırken Patrik Bartholomeos da aracına binerek oradan ayrıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, geçen yıl Amerikan CBS kanalında yaptığı açıklamada Türkiye'de kendini çarmıha gerilmiş hissettiğini ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini söylemişti.

ALPERENLERDEN FENER RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS'A PROTESTO
ALPERENLERDEN FENER RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS'A PROTESTO
ALPERENLERDEN FENER RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS'A PROTESTO
ALPERENLERDEN FENER RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS'A PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 12:45:01
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 16:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?