6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Başbakan Erdoğan Nevşehir'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun ev sahipliğinde "Toplumsal Yaşamımızda Kadınlarımız" konulu bir panele katıldı. Panelde konuşan Başbakan Erdoğan, şiddetin her türlüsünün cehaletle eş anlamda olduğunu söyledi.
 
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Toplumsal Yaşamımızda Kadınlarımız" konulu panelin açılış konuşmasını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadın meselelerinin, şiddetle, yanlış törelerle birlikte hatırlanmasının, ülke adına büyük bir yara olduğunu söyledi.
 
Başbakan Erdoğan, "Kadının evde, işyerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılması, hukuken, vicdanen, ahlaken asla kabul edilemez. Şiddetin her türlüsü cehaletle eş anlamlıdır. Sevginin ve muhabbetin dilini öğreten Hacı Bektaş-ı Veli'nin manevi huzurunda bir kez daha dile getirmek isterim ki, 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır' buyruğuna yürekten inanan bir milletin evlatları olarak, kadını her zeminde baş tacı edinen bir kültürün ve medeniyetin mensuplarıyız. Hayatın her safhasında kadın ile erkek bir ve beraberdir, birbirinin tamamlayıcısıdır, bir bütünün parçalarıdır. Ülkemizin huzuru, güveni, selameti öncelikle her türlü ayrımcılığı reddetmemize bağlıdır. Kız çocuklarına ve kadına karşı ayrımcılığı, ırkçılıkla eş değer görüyor ve reddediyoruz. Cinsiyet ayrımcılığını, ırkçılığı, kabileciliği kabul etmiyoruz" dedi.
Gazete ve televizyonlarda yayınlanan programlara da değinen Başbakan Erdoğan, ''Ekranlar eğer şiddeti pompalıyorsa, özellikle kadınların saygınlığı, izzeti nefsi, gazete sayfalarında ayaklar altına alınıyorsa, bu kabul edilemez. Bu yanlış mantığın mazereti ne özgürlükler olabilir ne de başka bir mantıkla bu anlayış meşru görülebilir" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 16:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oktay olsun IP: 85.104.32.xxx Tarih : 9.03.2007 11:15:10
HOŞ GELDİNİZ BAŞBAKANIM YİNE BEKLERİZ KONUŞMALARINIZI İŞ NEDENİYLE DİNLEYEMEDİM ÇOK ÜZGÜNÜM SİZİ DİNLEMEYİ ÇOK İSTİYORUM NEYSE YİNE BEKLERİZ HER ZEMEN NEVŞEHİRİMİZİN KAPILARI SİZE AÇIK SAYGILARIMLA OKTAY OLGUN