3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Başıboş köpeklerin yeni yuvası

Nevşehir Belediyesi kentte toplanan başıboş köpekleri, 2000 Evler Mahallesi'nde oluşturulan Köpek Barınma Evi'nde bakımını sağlıyor.

Nevşehir Belediyesi tarafından 2004 yılından beri hizmet veren Nevşehir Belediyesi Köpek Barınma Evi'nde kurt başta olmak üzere koyun, süs, minoş ve ev köpekleri olarak 120 köpek barındırılıyor.

Köpeklerin her gün beslenmesinin yanı sıra, köpeklerin daha sağlıklı bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla özel barınak birimlerini de oluşturan Nevşehir Belediyesi, köpek konusunda uzman bir kişiyi de bu alanda istihdam ederek, başıboş köpeklerin çevreye zarar oluşturmadan yaşamasına imkan sunuyor.
Belirli zaman aralıklarında görevli veteriner vasıtasıyla da sağlık denetiminden geçirilen köpekler, istenildiği zaman vatandaşlara da ücretsiz olarak veriliyor.

Bugüne kadar 100’e yakın ev köpeği ve yavru köpeğin evlerinde köpek beslemek isteyenlere ücretsiz veren Nevşehir Belediyesi, ayrıca sığır çobanları ile mandıra sahiplerinin de köpek ihtiyaçlarını herhangi bir ücret talep etmeksizin karşılıyor.
Köpek Barınma Evi’nde yeni yoğum yapmış bir anne köpek, doğurduğu 3 yavrusunu sıkı bir konuma altına alması dikkatlerden kaçmıyor.

Gözleri bile açılmayan yavrularının yanına diğer köpekleri yaklaştırmayan köpek, bir anne şefkatini belirgin bir şekilde ortaya koyması ilgi çekiyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 18:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?