6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Basın yasağına bir tuhaf destek

Radyocular, Gazeteciler ve Basın Derneği Genel Başkanı Ercan Dağlı, Nevşehir Valisi'nin kamu çalışanlarına yönelik 'basına bilgi vermeme' uygulamasına destek verdi.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti'nin Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nun kamu görevlilerine yönelik genelge yayınlamasına tepki göstermesi, Merkezi Kırşehir'de bulunan Radyocular, Gazeteciler ve Basın Derneği Başkanlığı'ndan destek görmedi.

Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu'nun uygulamasına destek verdiklerini söyleyen Ercan Dağlı, "Kamuda çalışanlar, basın kuruluşlarına 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre açıklama yapamıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yasaları açıkça bellidir.

Devletin valisi de karşısında kim olursa olsun bu yasaları uygulamak ve uygulatmak için gerekli uyarıyı yapmayı uygun görmüştür. Biz gazeteciler yasaların üzerinde herhangi bir tasarrufa sahip değiliz. Hele hele kamuoyunu doğru bilgilendirme adına görev yapan biz gazetecilerin bu yasalara uyması gerekir. Vali Hacımustafaoğlu basına göre keyfi bir uygulama yapmamıştır. Söz konusu uygulamayı, komşu illerin özellikle Kırşehir, Niğde, Aksaray, Kayseri ve Yozgat Valilikleri de uygulamaktadır. Öyle gelişi güzel protesto yapılması uygun değildir. Gazeteciler de kendi haber alma özgürlükleri çerçevesinde duracakları yeri bilmelidir. Nevşehir Valisi Hacımustafaoğlu'nu bu konuda aldığı karardan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 09:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?