4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Başkan Napp Nevşehir'e geliyor

Nevşehir'in Almanya'daki kardeş kentlerinden biri olan Neuss kenti Belediye Başkanı Herbert Napp ve beraberindeki 14 kişilik heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in davetlisi olarak 9-11 Ekim 2008 tarihleri arasında Nevşehir'e gelecek.

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesine önemli katkılar sağlayan kardeş kent uygulamaları, Nevşehir Belediyesi tarafından Almanya'daki iki kent ile etkin bir şekilde devam ettiriliyor.

Geçtiğimiz yıllarda ilk etapta Almanya'nın Pforzheim kenti ile kardeş kent haline gelen Nevşehir Belediyesi, iki yıl önce Almanya'nın Neuss kenti ile başlattığı kardeş kent ilişkilerini geliştirmeyi başardı. Geçen yıl Aralık ayında Neuss Belediye Başkanı Herbert Napp ile görüş alışverişinde bulunan ve burada kardeş kent protokolünü de imzalayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kardeş kent haline geldikleri Neuss kentinin Belediye Başkanı Herbert Napp’ın beraberindeki bir heyetle birlikte protokolün ikincisinin imzalanması amacıyla Nevşehir'e davet etti.

9 Ekim 2008 günü Nevşehir'e gelecek olan Neuss Belediye Başkanı Herbert Napp, Neuss Belediye Meclis üyeleri ile kentteki çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 14 kişilik heyet, 10 Ekim'de başlayacağı resmi ziyareti sırasında ilk olarak Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nu makamında ziyaret edecek. Daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret edecek olan heyet, saat 11.00' de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde her iki kenti kardeş kent haline getiren protokolün ikincisine imza atacaklar.

Kardelen Koleji'nde incelemelerde bulunacak heyet üyeleri, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Örenyeri ile Kapadokya bölgesinin diğer tarihi ve turistik mekanlarını gezecekler. Aynı gün gece düzenlenecek olan Türk Gecesi’ne de katılacak olan Neuss Belediye Başkanı Herbert Napp ve beraberindekiler, 11 Ekim 2008 günü Nevşehir'den ayrılacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?