3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Başkan Ünver projeleriyle geliyor

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, seçimlerin ardından Nevşehir'de 5 bin yeni konut yapımı için hazırladıkları projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver, AK Parti milletvekilleri Erdal Feralan ve Rıtvan Köybaşı ile birlikte Nevşehir Yeni Sanayi Sitesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Burada esnafla sohbet eden Belediye Başkanı Hasan Ünver, yeni dönemdeki projeleri ile ilgili de bilgi verdi.Nevşehir'de dar gelirli vatandaşlar için Karayazı mevkiine 5 bin adet konut yapmayı planladıklarını ifade eden Ünver, "Karayazı mevkiinde 500 dönümlük yerimiz hazır. Burada okulu, sağlık ocağı, karakolu, alışveriş merkezleri ile birlikte 5 bin konut yapacağız. Bu müthiş bir proje ve bütün hemşehrilerimiz bundan istifade edebilecekler. Evlerin büyüklüğüne göre de ücretlendirme yapılacak. İlk 2 yılda evleri teslim edeceğiz ve sonra 12 yılda vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Bunun şu anda alt yapısı hazır, seçimlerden sonra hemen başlayacağız. Asgari ücret ödeme imkanı olan herkes bu projeden faydalanacak" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hasan Ünver, 'Rakiplerinizin projelerini nasıl buluyorsunuz?" Şeklindeki bir soruya ise, "Hangi rakipler, şu seçime giren diğer adaylardan mı bahsediyorsunuz? Herkes bir şey söyleyecek, geçenlerde bir şey daha duydum. CHP adayı her haneden bir kişiye iş verecekmiş. O arkadaşımıza Nevşehir'de kaç hane olduğunu sorun. Nevşehir'de 44 bin su abonemiz var, 28 bin hane var, her haneden bir kişi 28 bin kişilik bir ordu eder. O siyasi seçim söylemleri çok eskiden kaldı. Artık halk bu tür söylemleri yemiyor" dedi.

Nevşehir Atatürk Bulvarı'nda yapılan yol düzenleme çalışması ile birlikte bu yolun tek şerit haline dönüştürülmesi ve bunun MHP Belediye Başkan adayı Yalçın Demir tarafından eleştiri konusu yapılmasını da değerlendiren Hasan Ünver, bu yolda vatandaşların isteği doğrultusunda yeni bir çalışma yapabileceklerini kaydetti.

Ünver, "Atatürk Bulvarı ile ilgili de birileri çıkıp 'Ben bir ay içerisinde düzeltirim' diyormuş. Hakikaten onlar için bir aylık olabilir, ama bizim için 30 dakikalık bir iş. Eğer vatandaşımızın hakikaten böyle bir talebi varsa başımız üstüne. Bizde seçimlerden sonra bir gece gireriz sabaha orayı çift şerit yaparız. Ama vatandaşımız istiyorsa yaparız, sırf inat uğruna değil. Biz bu şehrin geleceği için mücadele veriyoruz. Biz yapacağımız şeyleri söylüyoruz ve kısa sürede yapıyoruz. Birileri lafını ediyor, lafıyla eğleniyor, 10 yıl bu görevlerde bulunuyor sadece kış sohbetleri gibi sohbetini ediyor o kadar ama biz iş yapıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 15:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?