4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Başkan Ünver seçim turunda

Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver, yerel seçimler öncesinde çalışmalarını sürdürerek, “Hizmetlerimiz karşısında gösterilen açık destek, bizleri Nevşehir için daha fazla çalışmaya yönlendiriyor” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver, seçim çalışmaları çerçevesinde Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, Nevşehir Yaş-Kuru Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Osman Güneri, Nevşehir Yardımsevenler Derneği Başkanı Fatma Bay ve Nevşehir Tabipler Odası Başkanı Kemal Yazar'ı ziyaret etti.

Beraberindeki AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan Köybaşı ve A. Erdal Feralan, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yalvaç ve bazı belediye meclisi üye adayları ile birlikte ziyaretlerini sürdüren Ünver ilk olarak Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Taşhan'ı ziyaret etti. Taşhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılacak seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.

Taşhan, "Belediye Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da biz sayın başkanımızın yanındayız. Bu saatten sonra gereken tüm desteği vermeye açığız. Berber esnafımız yönetim kurul ve denetim kurul üyelerimiz olarak sayın başkanımızın emrinizdeyiz. Yaptığınız hizmetler unutulmaz, bunu bilenler bilir. Biz bu esnaf teşekkülü olarak her zaman yanınızdayız ve üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız. Ne zaman yolumuz belediyeye düşse, sizden her türlü yardımı gördük. Onun için de her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver de, Nevşehir'de berberler ve kuaförlerle sıkı bir diyalog içerisinde 5 yıllık bir dönem geçirdiklerini belirterek, tüm oda yönetim ve üyelerine teşekkür etti. Ünver, seçimde Nevşehir'in önünü kim açacaksa Allah'ın bu görevi ona vermesi temennisinde bulundu.

“KÜÇÜK ESNAFA KOBİ KREDİSİ YOLDA”

Daha sonra bazı sıkıntılarını sıralayan Taşhan, oldukça küçük meblağlarla geçim mücadelesi veren berberlerin KOBİ kredisinden yararlandırılmalarının gerektiğini belirterek, bu konuda Nevşehir milletvekillerinden destek istedi. Taşhan, "Zor geçinen bir esnaf kesimiyiz. KOBİ kredilerinden küçük esnaflarında yararlanması gerektiğine inanıyoruz. Henüz bu yönde bir kredi çıkmadı, bunun beklentisi içerisindeyiz. Berber ve kuaför esnafımız ufak meblağlarla geçiniyor. Yüzde 60-70'i Bağ-Kur primini ödeyemiyor. Ödeyemeyince sağlık hizmeti de alamıyor. Bu arkadaşlar Yeşil Kart'tan yararlanmıyor. Vergi mükellefi olduğu için Yeşil Kart verilemiyor. Bu yönde çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı da, küçük esnafların KOBİ kredilerinden yararlandırılmaları için gerçekleştirilecek düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldığını dile getirdi. Köybaşı, "Küresel kriz ile birlikte imalat yapan esnafımızın da sıkıntılı olduğu bilinen bir gerçekti. Bu kesiminde Cansuyu'na ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız bu konuda hazırlıklarını yaptı. Meclise gittiğimizde bu alanda etkin önlemlerin seri bir şekilde ortaya konulacağını burada ifade edeyim. Biz o konuyu not aldık, basit usulde vergilendirilen esnaf kesiminde aksayan yönlerin düzeltilmesi için gayretlerimiz olacak" dedi.

Daha sonra Nevşehir Yaş-Kuru Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Osman Güneri ve yönetim kurulu üyelerini oda binasında ziyaret eden Ünver ve AK Partililer, oldukça sıcak bir şekilde karşılandı. Başkan Güneri, Nevşehir'e modern bir pazar yeri kazandırılması için çok yoğun bir mesai harcayan Ünver başta olmak üzere Nevşehir milletvekilleri ve partili organ yöneticilerini tebrik etti.

Güneri, "Nevşehir'in modern bir pazar yerine ihtiyacı vardı. Öyle inanıyorum ki modern pazar yeri sizin döneminizde hayata geçecek. Ve esnaf arkadaşlarımız da bu sıkıntıdan kurtulacak. Dışarıya gittiğimiz zaman öyle pazar yerleri gördüm ki, 'Nevşehir'de niye yok, Nevşehir'in neyi eksik' diye defalarca kendime sormuşumdur. Biz acaba neden bir pazar yeri yapamıyoruz diye, ancak Nevşehir'de 2005 yılında sizleri ziyaret ettik. Ve yıllardan beri özlediğimiz pazar yerinin yapılacağı müjdesini o zaman bizlere verdiniz. Pazar yeri şu anda yüzde 30 mertebesinde tamamlandı. Sayın milletvekillerimiz ve AK Parti'nin ilgili organları ve sizlerin de desteği ile Nevşehir Türkiye'nin en modern pazar yerine sahip olacaktır. Bizim genel başkanımızda böyle bir pazar yerinin Türkiye'de sadece ve sadece Nevşehir'de olduğunu söyledi. Bundan da büyük bir gurur duyduk. Bu onuru bize yaşattığınız için sizlere tüm esnaf arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver, normalde pazar yeri inşaatının daha hızlı bir şekilde ortaya konulacağını, ancak o alanda fidan satan bir kişinin bu hizmetin gecikmesine neden olduğunu dile getirdi.

Ünver, "Bizim işimizi geciktiren bir fidancı esnafımız vardı. O fidancı esnafımız kira süresinin dolmasına rağmen, mülkiyet sahibi belediye olmasına rağmen orayı uzun bir zamandan beri boşaltmadı. İlk bölüm için mahkemeye verdik ve o bölümü boşalttırdık. Yanda bir yer daha vardı, orası için de mahkemeye gidildi ve mahkemeden o alanında boşaltılması yönünde karar çıktı. Birkaç güne kadar o alanda boşaltılacak. Bu esnaf arkadaşımız bu çalışmanın önünde oldular, önünü kestiler. Bağımsız yargı Nevşehir halkının önünde kimsenin olamayacağını belirterek adil bir karar verdi. Biz bundan sonra hızla inşaatımıza devam edeceğiz. Yeni Peynir Pazarı projesi olanlar var, belediyemizin pazar yeri projesini lütfen bir incelesinler. Nevşehir'in Balık ve Peynir Pazarı ihtiyacını karşılayabilecek bir potansiyel var. Eğer o projeyi incelerlerse bunu rahat bir şekilde görebilirler. Pazar yeri esnaflarımızın da katkı ve destekleri ile Türkiye'nin en modern pazar yerine Nevşehir'i kazandıracağız. Oldukça modern bir şekilde dizayn edilen pazar yerimizde otopark, satış üniteleri, zabıta ve polis noktaları, temmuz sonu ile ağustos ayı içerisinde tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Restoran, sebzeciler odası, engelliler için asansör, birkaç yerde tuvaleti, kafeteryası ile orada oldukça modern bir pazar yeri oluşacak" diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver ve beraberindekiler, daha sonra Yardımsevenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Fatma Bay ve Nevşehir Tabipler Odası Başkanı Kemal Yazar'ı da ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 10:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?