6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Başkan Ünver'den eleştirilere cevap

Nevşehir'in hızla gelişip değişen bir il olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Ünver, bir dünya kenti yaratma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı görevine seçildiği günden itibaren bu şehre hizmet edebilmek için büyük bir gayret gösterdiğini ifade ederek, bazı şeylerin zamanla mümkün olabildiğini kaydetti. Önümüzdeki günlerde hayata geçirecekleri yeni projeler ile şehrin geleceğine yön vereceklerini ifade eden Ünver, "Biz elimizden geldiği sürece Nevşehir'i bir dünya şehri yapmak için gerekeni yapıyoruz. Şehrimizin bir anda kullanılabilir, bir anda düzgün, bir anda güzel hala gelmesini bizde isteriz. Ama bu hem ekonomik hem de zamanla olabilecek bir olay. Ama şundan hemşerilerimiz emin olmalıdırlar ki Nevşehir hızla değişiyor ve gelişiyor. Belediyemiz bütün sorunların üstesinden gelebilecek güçtedir. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni projeler ile Nevşehir'de nelerin değiştiğini herkes görecek. İnşallah 2008 yılı Nevşehir'de bir patlama yılı olacak. Hep birlikte göreceğiz, ondan sonra hemşerilerimiz değerlendirmelerini yapsınlar" dedi.

'KİMSEYE ÖZEL YARAR SAĞLIYOR DEĞİLİZ'

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver , bir takım belediye hizmetleri hakkında yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Yapılan çalışmalardan bir takım çıkar çevrelerinin zarar görmesinin oldukça doğal olduğunu ifade eden Hasan Ünver, yapılan tüm işlerde vatandaşların menfaatini göz önünde bulundurarak karar verdiklerini vurguladı. Ünver, "Her toplumda tabi bir takım insanlar zihni bulandırmaya çalışıyor. Bunları biz takip ediyoruz ve biliyoruz. Her şeyden haberimiz var.Bir takım uygulamalardan sonra bir takım insanlar zarar görebiliyor. Ben belediye başkanı seçildiğim günden bu yana dedim ki; bu şehirde yaşayan vatandaşların umumi menfaatlerinin yanında bir takım çevrelerin menfaatleri zedeleniyorsa buna katlanmak zorundalar ve o hemşerilerimizden şimdiden özür diliyoruz. Bizim çalışma prensibimiz ve kaidemiz var. Kimseye peşkeş çekiyor değiliz. Kimseye özel yarar sağlıyor değiliz. Bu şehrin insanları için çaba sarf ediyoruz. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz hemşerilerimiz bunu böyle bilsin. Basit dedikoduculara da aldırmamalarını istirham ediyorum. Çünkü her toplumda dedikoducular vardır. Ama bunlara kulak asacak olsaydık şu an biz hizmetler yapıyor olamazdık. Millet vekillerimiz ile ve tüm teşkilatlarımızla birlikte iktidarın bütün güzelliklerini bütün nimetlerini Nevşehir'e kazandırabilmek için her türlü yolları deniyoruz" diye konuştu.

'YENİ TERMİNAL 2008 YAZINDA'

Yeni terminalin 2008 yılı yazında hizmete gireceğini ve buranın hem Türkiye'nin hem de dünyanın en modern terminallerinden biri olacağını kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu konuda vatandaşların biraz sabırlı olmalarını istedi. Terminal için yılbaşında ihale yapacaklarını açıklayan Ünver, inşaat çalışmaları bitinceye kadar vatandaşların geçici terminalden yararlanabileceklerini söyledi. Ünver, " Terminal ihalesi kış dönemine geldiği için ihaleyi yapmış olsak bile müteahhitlerimiz bizden mecburen kış dönemi için bekleme izni isteyeceklerdi.Biz ihaleyi o nedenle yılbaşında yapacağız. Kış ayında prosedür tamamlanana kadar bahar ayı elmiş olacak ve baharın ilk günleri ile birlikte terminal ihalemiz başlamış olacak. Yaz ayında yeni terminalimizi insanlarımız kullanmaya başlayacak ve bunun içinde bize dua edecekler. Kapadokya'mıza yakışır, Türkiye'de ve Dünyada başka bir örneği olmayan bir projeyi hayata geçireceğiz. Terminal olarak düzenlenen geçici yerde hemşerilerimiz 1 yıla yakın sürede en iyi şekilde hizmet alacaklar. Hizmetleri aksatmayacaklar ama 1 yıl sonra o modern, çok güzel Türkiye'nin ve dünyanın konuşacağı o güzel terminale kavuşmuş olacaklar " dedi.

Terminalin yanı sıra Kale Mahallesinde yapılacak olan Geri Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak ta yeni gelişmelerin bulunduğunu söyleyen Ünver, bu konuda TOKİ ile yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini, bunla ilgili kararı ilerleyen günlerde Milletvekilleri ile birlikte düzenleyeceği basın toplantısında vatandaşlara açıklayacağını ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 14:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?