4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Başkan Ünver'den engellilere müjde!

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER, ENGELLİLERE MÜJDE VERDİ

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kendisini ziyaret eden bir grup engelli vatandaşa müjdeler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Nevşehir Belediyesi tarafından bir İş Eğitim Okulu'nun yakın bir zamanda eğitime başlayacağı müjdesi veren Ünver, yapımı son aşamaya gelen 324 yatak kapasiteli Nevşehir Devlet Hastanesi'nde de Fizik Tedavi ünitesinde spastik engelliler için bir de havuz yaptırılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Nevşehir Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Yıldırım başkanlığında Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu' nun yanı sıra Nevşehir genelindeki engellilere yönelik hizmet veren kurumlarda kalan bir grup engelli ve yakınlarını makamında kabul etti.

Ziyarette engelli vatandaşlara yönelik Nevşehir Belediyesi'nin çalışmaları konusunda bilgiler aktaran Ünver, toplumda yaşayan herkesin potansiyel birer engelli adayı olduğunu belirterek,belediye olarak tüm yatırımlarda engellileri de düşünerek çalışma yürüttüklerini belirtti.

Ünver, Nevşehir'de eksikliğini hissettikleri engellilere yönelik İş Eğitim Okulu konusunda yürüttükleri çalışmalarda önemli mesafenin alındığını ifade ederek "Engelliler İş Eğitim Okulu yapabilmek için arsa üzerinden inşaata başlamanın uzun zaman alacağını düşünerek hazır bir binamızda yapacağımız bir iyileştirme ile kısa süre içerisinde engellilerimize yönelik İş Eğitim Okulumuzu Nevşehir'e kazandıracağız. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile de görüşmeler yapıldı. Halen yetkililer, bir binada bu amaçlı olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Diğer yanda önümüzdeki yılın ortalarında hizmete kazandırmayı planladığımız 324 yatak kapasiteli Nevşehir Devlet Hastanesi'nin Fizik Tedavi ünitesinde spastik engelli vatandaşlarımıza yönelik bir havuz oluşturuyoruz. Gerek Nevşehir ve gerekse de bölgenin bu yönde ihtiyacını karşılayabilecek bir düzeyde yapılandıracağımız havuz da,hastanemiz ile birlikte hizmete alınmış olacak. Nevşehir Belediyesi olarak ortaya koyduğumuz yatırımların tamamında engellilerimizin ihtiyacını da ele alarak planlamalar yapıyoruz. Bedensel engelli insanlarımızın şehrimizdeki hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanabilmesi için çaba harcıyoruz.Nevşehir Terminali'nde engellilerin yararlanabileceği özel tuvaletler oluşturduk,bunu Sebze Pazarında da yapıyoruz.Ayrıca Sebze Pazarı'nda sadece engelli kardeşlerimiz ile yaşlı insanlarımızın yararlanabileceği asansör yapıyoruz.İstiyoruz ki engelli kardeşlerimizde diledikleri gibi alışveriş yapabilsin.Belediye tarafından yaptırdığımız tüm parklarımızı engellilerimizin istedikleri gibi yararlanabilmelerine imkan sağlamak için dizayn ediyoruz.Bir tek engelliler parkı ile bu alandaki ihtiyacın giderilemeyeceğine inanıyoruz.Ancak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde içerisinde spor yapılabilecek malzemelerinde yer alacağı bir parkı sadece engelli kardeşlerimizin yararlanmaları için hizmete açmayı planlıyoruz.Bu konuda proje çalışmalarımız devam ediyor"dedi.

'HEPİMİZ BİRER POTANSİYEL ENGELLİ ADAYIYIZ '

Ünver,engellilere acınarak onlara sahip çıkılmasının mümkün olmadığına inandıklarını vurgulayarak "Hepimiz potansiyel birer engelli adayıyız. 3 dakika, 5 dakika sonra başımıza ne geleceğini kimse bilemez. Engelli yaşam tarzını kimse kendisi tercih etmedi. Bunu böyle kabulleneceğiz.Toplumda engellilere acımak yerine onları toplumda var sayarak ciddi çalışmaların yürütülebileceğine inanıyoruz.Geçmişte 4 katlı kültür merkezi yaparak,en üstte salon yapanlar,engellilerimizi demek ki yok saymışlar,engellileri bu şekilde yok saymak değil,onların da toplumda var olduklarını ortaya koyabildiğimiz sürece,engelli kardeşlerimize sahip çıkabilirim. Eğer bir engelli, tekerlekli sandalye ile kaldırımda yürüme hakkına sahip değilse, gerçekte bu toplumda var sayılmıyor demektir.Nevşehir'de belediye olarak kaldırımlarda özellikle bedensel engelli vatandaşlarımızın yürümelerini kolaylaştırmak için özel düzenekler yaptık. "dedi.

Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu'da Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik ciddi çalışmalar yaptığını belirterek,Nevşehir Valisi Osman Aydın ve Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım'ın da önemli yardım ve katkılarını sağladıklarını belirterek,engelliler adına teşekkür etti.

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER, ENGELLİLERE MÜJDE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 12:28:00
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 16:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?