4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Başkan Ünver'den kutlama mesajı

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk insanının Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine yükselme hedefinden taviz vermeden ilerleyerek, daha mutlu yarınlara ulaşacağını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Ünver, mesajında, tarih sahnesinde başka bir ülke boyunduruğu altında yaşamayan büyük Türk milletinin, şanlı tarihinin tüm dünyaya örnek olabilecek bir dünya medeniyeti kurduğunu belirtti.

Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanmasıyla birlikte gelişmiş ülkelerce hasta adam olarak ele alınan büyük Türk milletinin yüreğinde yaşattığı iman gücünden aldığı güçle, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde her türlü imkansızlığa karşın, modern ve gelişmiş silah donanımına sahip ülkelere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı ile tüm dünyaya büyük bir bağımsızlık örneği verdini ifade eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Tarih boyunca şanlı zaferler kazanan büyük Türk milleti, hiçbir zaman esaret altında yaşayamayacağını binlerce şehit vererek yeniden tüm dünyaya haykırdığı Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, Cumhuriyet'i kurarak taçlandırmıştır. Cumhuriyet, tüm değerleri ile Türk insanına geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de yeni ufuklar açacaktır. Türk milleti, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine taviz vermeden yükselerek, bir dünya devi olduğunu dünyaya ispat edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Değerli vatandaşlarımızın böylesine anlamlı gününü kutlar, saygılarımı sunarım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?