6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Basketbol antrenörleri bilgilendi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Basketbol Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği "2. Basketbol Antrenör Gelişim Eğitim" semineri, Nevşehir'de başladı. 

Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Vali Vekili İsmail Tezel, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Budak, Basketbol Federasyonu temsilcileri ile antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı. Seminerin açılışında konuşan Başkan Ünver, 8 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış kültür ve tarih merkezi Nevşehir'de böyle bir seminerin düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, geleceğin basketbolcularını yetiştirecek 81 ilden gelen beden eğitimi öğretmenlerinin bir eğitici gözüyle bölgedeki doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri öğrencilere daha etkin şekilde tanıtacaklarına inandığını söyledi. Ünver, basketbolun geliştirilmesi açısından seminerin önemli olduğunu kaydetti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Fatsa da, bu yıl 2.'si düzenlenen seminerin 1 haftalık yoğun eğitimle başarılı geçmesi arzusunda olduğunu dile getirerek, eğitime katılan beden eğitimi öğretmenlerinin fırsat bulduklarında Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini de ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Nevşehir Vali Vekili Tezel ise, özellikle son yıllarda Nevşehir'in değişik spor dallarında kamp ve eğitim merkezi haline dönüştüğünü ifade ederek, bu gelişmelerle bölgedeki spor etkinliklerinin de yoğunluk kazandığını söyledi. 

Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Sevim, ülke genelinde basketbol sporunun geliştirilebilmesi için eğitime önem veren Basketbol Federasyonu'nun bundan sonra eğitim çalışmalarına katılımını artırmak amacında olduklarını belirtti. 

Sevim'in basketbol sporuna katkılarından dolayı Vali Vekili İsmail Tezel, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Budak'a birer şilt vermesinin ardından seminere geçildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 16:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?