4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Başsavcıdan dolandırıcı uyarısı!

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, son dönemde artan kontör dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyararak, kendilerinden kontör talep eden kişilere karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, iletişim çağı ile birlikte son dönemde, birtakım kişilerin kendilerini kamu görevlisi veya başka bir kimlikle tanıtarak cep telefonu kullanıcılarını aradığını veya mesaj atarak bu kişilerden kontör talep ettiklerini söyledi.

Bu şekilde ortaya çıkan kontör dolandırıcılığının son dönemde gündeme gelen en önemli konulardan birisi olduğunu vurgulayan Saygın, vatandaşların bu konuda çok dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Saygın, "Kimi kişiler gönderdikleri mesajlar ile o kişinin ödül veya hediye kazandığını ve ödülünü alabilmesi için kontör göndermesi gerektiğini söylüyor. Bazıları ise kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak kişilerden kontör talebinde bulunuyor. Vatandaşların bu durumda çok dikkatli olmaları ve kendilerini arayan kişinin kimliğini mutlaka teyit etmeleri gerekiyor. Doğruluğuna inanmadıkları, şüphelendikleri durumları da en yakın güvenlik güçlerine bildirmelerini istiyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 15:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?