6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Bayanlara vaaz ve irşad

Nevşehir İl Müftülüğü'nce Merkeze bağlı Göreme Kasabası'nda bayanlara yönelik bayan Kur'an Kursu öğreticileri tarafından vaaz ve irşad programı düzenlendi. 

Ramazan ayı vaaz ve irşad programına görevlendirilen Merkez Çetineller Kur'an Kursu öğreticileri Süreyya Şahin ve Ayşe Tarlacı, Göreme Kasabası Merkez Camii'nde ilk programlarını düzenlediler. 

Kasabada bulunan bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda Kur'an Kursu öğreticisi Ayşe Tarlacı, Ramazan ayının müslümanlar üzerindeki manevi etkilerini içeren bir konuşma yaptı. 

Konuşmasında Ramazan ayında sosyal dayanışmanın arttığına işaret eden Tarlacı, "Ramazan ayı manevi hayatımızda seçkin yeri olan bir aydır. Bu ay daha girer girmez diğer aylardan farklı bir yaşantı içine gireriz. Gündüzleri yemek içmek gibi hayati zevklerden ve her türlü aşırılıktan çekinerek tuttuğumuz oruçla, geceleri dini bir vecd içinde kıldığımız teravih namazları ile gönüllerimizden iman nuru dökülmeye başlar. Ramazan ayı rahmet ve bereketi bol bir aydır. Bu ayın gelmesi ile iyilikler çoğalır, kötülükler azalır, yoksullar ve düşkünlere yardım elleri uzanır. İşte sevgili mümine hanımlar oruç bizim için bir kalkandır. Evet, Peygamberimiz (SAV) bu konuda 'Kendisi ile tartışmak, dalaşmak isteyenlere ben oruçluyum desin' buyuruyor" dedi. 

Kur'an Kursu öğreticisi Süreyya Şahin de, düzenlenen irşad programında Ramazan ayının faziletleri konusunda açıklamalarda bulundu. Şahin, "Salat, mahlukatın efendisi ve onlara öncülük etmekle bu yolu kolaylaştıran Muhammed (SAV)'e selam, nübüvvet nuru ile aydınlanan basiret ve üstün akıl sahipleri olan Ashab-ı Kiram'ın üzerine olsun. Oruç, bizi dünya da kötülüklerden sakındıran, ahirette cehennem ateşinden koruyan ve günahlarımızın bağışlanmasına vesile olan önemli bir ibadettir. Hayatında açlık nedir bilmeyen varlıklı bir insan, yoksulların çektiği açlık ve sıkıntıyı gereği gibi anlayabilir mi? Onların çektiği ızdırabı yüreğinde duyabilir mi? Elbette ki gereği gibi duyamaz. Fakat oruç tutan açlığın, susuzluğun ne olduğunu bizzat tatmış olur" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 10:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?