6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Bayram öncesi denetimler arttırıldı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bir dizi tedbir aldıklarını dile getiren Nevşehir Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin, vatandaşların kurban alırken dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Nevşehir Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde il genelindeki tüm büyük ve küçükbaş hayvanların aşı işlemlerinin tamamlandığını belirterek kurbanlık hayvanlarda herhangi bir hastalığa rastlanmadığını dile getirdi. Hayvan pazarlarında hayvan ticaretinin yoğunlaştığı bu günlerde Tarım İl Müdürlüğü olarak buralarda bir ekip görevlendirdiklerini kaydeden Şahin, sağlık raporu ve numaralı kulak küpesi olmayan hayvanları satın almamaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Şahin, "Kurbanlık alacak vatandaşlarımız öncelikle hayvanlardaki numaralı kulak küpelerine dikkat etmeli. Bunun yanında kurbanlık hayvanların, ağız, burun ve gözlerinde sürekli akıntı bulunmamalıdır. Sağlıklı hayvanların hareketleri ve bakışları canlı, tüyleri parlak, derileri elastiki, burun uçları nemli ve besi durumları iyi olur. Hayvanların gebe olmamasına dikkat edilmeli, gebe hayvanlar satılmamalı ve kesilmemelidir" dedi. Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin, kurbanlık hayvanlarda dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili 5 bin adet broşür bastırdıklarını ve bu broşürlerin dağıtımına başladıklarını kaydetti. Şahin, kurbanlık hayvanlar konusunda vatandaşların her türlü şikayetlerini Tarım İl Müdürlüğü'nün 2131384 No'lu telefonuna iletebileceklerini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 13:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?