6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Bayramda Kapadokya'ya büyük ilgi

Kurban Bayramı tatili için yerli turistlerin en çok ilgi gösterdikleri merkezlerden biri de Kapadokya oldu. Bölgedeki turistik tesislerde yüzde 75 doluluk oranına ulaşıldı. 

Kurban Bayramı tatili için Uludağ, Palandöken ve Erciyes gibi kayak merkezlerinin ardından yerli turistler en çok ilgiyi Kapadokya'ya gösterdi. Doğa harikası peribacaları ile süslü bölgedeki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 75 seviyesine ulaşırken, bölge turizmcileri yaşanan doluluk oranından oldukça memnun. Bölgeye başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere yurdun çeşitli illerinden bayram tatilini geçirmek için gelen turistler Göreme, Ürgüp, Uçhisar ve Avanos gibi turistik merkezlerde bulunan müze ve örenyerlerini gezerek rehberlerden bölgenin jeolojik yapısı ve tarihi hakkında bilgi alıyor. Tercihleri Kapadokya'dan yana kullanan turistler bölgenin büyüleyici yapısından oldukça etkilendiklerini belirtirken, burası hakkında yeterli tanıtımın yapılmamasından yakındı.
 
Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, bayram tatili süresinin kısa oluşu ve yılbaşına kısa bir süre kalmasının iç turizmde hareketliliği olumsuz etkilediğini kaydetti. Demir, buna karşın yaşanan doluluk oranının bölge açısından oldukça iyi olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 13:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?