5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Bayramda Nevşehir'e yoğun ilgi

BAYRAM TATİLİNDE NEVŞEHİR'E YOĞUN İLGİ

Nevşehir Valisi Osman Aydın, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde, Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesislerinin bir çoğunda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını söyledi.

Vali Osman Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde, peribacaları ile ünlü Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya bölgesine yerli turistlerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kurban Bayramı'nın 9 gibi uzun bir tatil süresini de beraberinde getirdiğini belirten Aydın, tatil süresinin uzaması ile birlikte, yerli turistlerin Kapadokya bölgesine büyük ilgi gösterdiklerini kaydetti. 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince, Kapadokya bölgesinde yabancı turistlerin yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda turisti ağırlayacaklarını ifade eden Aydın, "Kurban Bayramı dolayısıyla bölgemizde bulunan turistik tesislerin tamamının dolması bizler için çok olumlu bir gelişme. Uzun bayram tatilinden yararlanmak isteyen bir çok yerli turist, yabancı turistler ile birlikte tatillerini bölgemizde geçirecekler. Bölgemizin bu denli fazla tercih edilmesi bizler için övünç kaynağı. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Gerek yerli gerekse de yabancı turistlerin en iyi şekilde tatillerini geçirebilmeleri için çaba göstermemiz gerek. Onlara en iyi şekilde misafirperverliğimizi gösterebilmek için gerekli tedbirlerimizi aldık" dedi.

Bayramlarını şehir dışında geçirecek olan vatandaşlardan trafik kurallarına dikkat etmelerini de isteyen Aydın, "Vatandaşlarımızdan özellikle trafik kurallarına uymalarını istiyorum. Can ve mal kaybının en asgariye indirilmesi için emniyet güçlerimiz tatil süresince yoğun bir çalışma yapacaklar. Bunun yanında sürücülerimizin de dikkatli olarak trafik kurallarına uyması gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 12:40:03
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 12:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?