4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Belediye Meclis toplantısı yapıldı

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2008 yılında gerek hükümet ve gerekse Nevşehir Belediyesi imkanlarıyla 450 milyon YTL'lik yatırıma imza atıldığını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi'nin Aralık ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'de 2008 yılında büyük bir yatırım hareketliliğinin yaşandığını belirterek, başta hükümet katkısı olmak üzere belediyenin de imkanlarının bir araya getirilmesi ile toplam bedeli 450 milyon YTL'yi aşan bir yatırımın ortaya konulduğunu söyledi.

Bu rakamın cumhuriyet tarihinde Nevşehir'e kazandırılan kamu yatırımları bakımından oldukça yüksek bir seviyede bulunduğunu dile getiren Ünver, vatandaşların daha modern ve çağdaş bir şehirde hayatını sürdürmesi için de oldukça gerekli olan yatırımlar olduğuna dikkat çekti. Ünver, gerçekleştirilen yatırımlar konusunda da meclis üyelerine ayrıntılı bilgiler aktardı.

Ünver, halen yapımı tamamlanma aşamasına gelen Nevşehir Yeni Adnan Menderes Şehirlerarası Terminali'nin tüm alt ve üst yapısı ile oldukça kısa bir zaman sonra Nevşehirli vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

TOKİ işbirliği ile gerçekleştirilen devlet hastanesi ve Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptırılan konutların hızla inşaatlarının sürdüğünü belirten Ünver, "Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde ilk etap 704 konut, 32 derslikli ilköğretim okulu ve ticaret merkezi ile devlet hastanesi düzeyinde sağlık ocağının inşaatı sürüyor. İkinci etapta 976 konutun ihalesi 7 Ocak 2009'da yapılacak. 3. etabın ihalesinin tarihi de büyük bir ihtimalle bu hafta içerisinde TOKİ tarafından açıklanacak. Bu alanda yaptırılması planlanan polis karakolu, cami ve kreşin yapımları da 3. etap içerisine dahil edilecek. Devlet hastanemizin de yapımı oldukça hızlı bir şekilde devam ediyor. Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Atık Su Arıtma Tesisi ve kapalı pazar yerimizin de yapımları da hızlı bir şekilde sürüyor. Bu yatırımların yanı sıra, belediyemiz tarafından şehrimizde gerçekleştirilen diğer yatırımlarla beraber 2008 yılında toplam 450 milyon YTL'lik bir yatırım ortaya konulmuş oldu. Sevgili vatandaşlarımızın bu yatırımlardan istenilen düzeyde yararlanmasını arzu ediyoruz. Hepsi onların daha modern ve çağdaş bir şehirde yaşamaları için gerçekleştiriliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 11:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?