3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Belediye meclisi toplantısı yapıldı

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'in kaderini ve çehresini değiştirecek projelerin sürdüğünü belirterek, belediyecilik alanında halka en nitelikli hizmeti sunma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

2009 yılı Haziran ayı Nevşehir Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Nevşehir Belediyesi Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısının açılışında konuşan Başkanı Hasan Ünver, oldukça yoğun bir gündemle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Nevşehir olarak büyük bir değişim ve dönüşüm süreci içerisindeyiz. Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi hızla devam ediyor. 2600 konut, 2 cami, kreş, polis karakolu, sağlık ocağı, ticaret merkezi ve 32 derslikli ilköğretim okulu inşaatı devam ediyor. Binaların baba inşaatları sürüyor. 2600 konut 170 blok tekamül ediyor. Nevşehir'in kaderini ve çehresini değiştirecek bir proje olarak değerlendiriyorum. Projenin bedeli ise KDV dahil 155 milyon TL. Ayrıca Nevşehir Kalesi'nin çevresindeki 44 tarihi değerdeki eserin dışında kalan konutların Nevşehir'in mimari tarzına uygun, Nevşehir taşı ile yapılması için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ekipleri ile ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Ünver, 324 yatak kapasiteli Nevşehir Devlet Hastanesi'nin de yapım çalışmalarının büyük bir hızlılık içerisinde sürdüğünü belirterek, "Nevşehir'in gelecek 50 yıllık sağlık sorunlarına çözüm bulabilecek fiziki yapı olarak ele alınabilecek Nevşehir Devlet Hastanesi için yaklaşık 50 milyon TL'lik bir harcama öngörülüyor. Yapılacak bu hastaneyi Sağlık Bakanlığı'na devir etmemiz karşılığında Nevşehir Belediyesi'ne geçecek Nevşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yerini de çok katlı otopark ve işyerleri olarak planlamamız var. Ayrıca 324 yataklı Nevşehir Devlet Hastanesi'nin yapımı karşılığında verdiğimiz arazi üzerinde TOKİ konut yapma yönünde çalışmalarını sürdürüyor. İstatistikler konut açığını göstermese de vatandaşlarımızın konut ihtiyacının olduğunu gözlemliyoruz" şeklinde konuştu.

İHANevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye'nin örnek şehirlerarası terminal binasının 17 Haziran 2009 tarihinde işletmeciliğini özelleştireceğini belirterek, "Yapımı Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Nevşehir Terminali'nin artık son rötuşları yapılıyor. Son eksiklikleri gideriliyor. 17 Haziran'da özelleşmenin ardından Nevşehir Terminali hizmete kazandırılacak. Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi'nde de inşaat çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor. Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün hazırladığı ve Türkiye'de örnek proje olarak seçilmesinin ardından, AB'nin yüzde 75 oranında mali destek sağladığı projemiz büyük bir ihtimalle kışa girmeden faaliyete geçecek. İnşallah bittiğinde 1 katrilyon 200 trilyon liralık kaynağın, Nevşehir'e kazandırılmasını sağlamış olacağız. Nevşehir'in içerisinde hiç de hoş olmayan yapılaşmayı kaldırmış olacağız. Bir belediye başkan yardımcımızı da aynı Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde olduğu gibi tüm görev ve yetkilerini Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de koordinatör olarak görevlendireceğiz. Daha önce yaptığımız bir değerlendirmede vatandaşlarımız, genellikle aynı yerde ikamet etmek istediklerini, bu alanda kentsel bir dönüşüm projesinin uygulanması gerektiğini, ancak aynı yerde ikamet etmek istediklerini söylediler. Bizlere mülkleri karşısında buradan mülk istediklerini belirttiler. Gerek Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi ve gerekse Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bizim buradaki maksadımız belediyeye buralardan bir rant elde etmek değil. Belediyenin vatandaşın ve milletin bir kurumu olduğunu biliyoruz. Belediyenin en büyük rantı, her zaman bahsediyoruz, buralarda belediyecilik hizmeti açısından ve vatandaşımızın yaşaması açısından gerçekten çok büyük güçlükler ve zorluklar var. Ekonomik ömrünü doldurmuş binalar ve sokaklar insanlarımıza iyi hizmet vermiyorlar, hak ettikleri hizmeti vermiyorlar. Biz insanlarımıza yeni bir yaşam tarzı vermek ve sunmak istiyoruz. Vatandaşlarımızı ödemeyeceği bir borcun altına sokup, belediyemizi maddi yönden karlı hale getirmek gibi bir düşüncemiz olsa, belediyesi zengin vatandaşı mağdur olacaktır ki biz bu düşünceyi kesinlikle kabul etmeyiz. Çünkü çok yanlış bir ikilemin içerisine gireriz. Buradaki rantı vatandaşlarımızın imkanlarının gelişmesi ve yaşam alanlarının değişik ve modern çağa uygun bir norma kavuşturulması olarak değerlendiriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?