3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Belediye Türk kültürünü tanıtıyor

Nevşehir Belediyesi, Türkiye'nin farklı kültürel birikimlerini Nevşehirlilere tanıtmaya yönelik etkinliklerini sürdürüyor.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizasyonu ile 2007 yılından beri devam eden etkinlikler halkasına Mardin yöresi türkü ve halk oyunları, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde Nevşehirlilere tanıtıldı. Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Türk Halk Müziği ekibi, Mardin yöresi türkülerini ve halk oyunlarını sergiledi.

Yaklaşık 3 saati aşkın süreyle devam eden etkinlik beğeni ile izlendi. Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in yanı sıra daire müdürleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı Mardin gecesinde, konuklara dağıtılmak üzere bir de çiğ köfte yoğruldu.

Yaklaşık bir saat sürede yapılan çiğ köfte, Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından konuklara dağıtıldı. Mardin'in kendine has Reyhani oyununun yanında, sergilenen geleneksel kına gecesi de izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Mardin yöresine ait türkülerin seslendirildiği gecenin sonunda, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu'na teşekkür plaketi, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de topluluk üyelerine çiçek takdim etti.

Türkiye'nin oldukça zengin potansiyel oluşturan halk kültürünü daha yakından tanıtmayı amaçlayan Nevşehir Belediyesi, daha önceden de Kırşehir, Yozgat, Şanlıurfa, Manisa, Giresun, Bursa Osmangazi, Hatay, Amasya, Samsun, Artvin ve Adana'nın da aralarında bulunduğu 20'den fazla şehrin halk kültürünü tanıtmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 11:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?