4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Belediye ve MNG Kargo'dan kampanya

Nevşehir Belediyesi ile MNG Kargo işbirliği tarafından "Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula" adı altında atık naylon ve poşet toplama kampanyası başlatıldı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula" kampanyası kapsamında düzenlenen toplantıya okul idarecileri katıldı.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, belediye olarak çevre duyarlılığının çocuk yaşlardan itibaren başlatılması çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu çerçevede okullar arasında işbirliğinin geliştirildiğini söyledi.

Nevşehir Belediyesi olarak bugüne kadar çeşitli kampanyalar düzenlediklerini anlatan Kaya, sağlıklı beslenme bilincinin geliştirilmesi için ana okullarında ve ana sınıflarında süt, çevre kirliliğinin önlenmesinde atık kağıt ve pil toplama kampanyalarının düzenlendiğini belirtti.

Bitkisel atık yağların düzenlenen bir kampanya ile toplanılması yönünde de çalışma yaptıklarını aktaran Kaya, atık poşet ve naylon toplama ve su tasarrufu kampanyalarının başlatıldığını vurguladı. Kaya, en çok atık kargo poşet ve naylon toplayan okulun Nevşehir Belediyesi tarafından bilgisayar ile ödüllendirileceğini söyledi.

MNG Kargo Kayseri Bölge Müdürü Ergül Karagöz'de, çevreye karşı duyarlılığın daha geniş tabana yayılması için kamu ve özel sektör işbirliğine büyük bir önem verdiklerini söyledi.

5 Haziran 2009 tarihinde sona erecek kampanyaya katılarak en çok atık naylon ve poşet toplayacak okula MNG Kargo olarak projeksiyon cihazı hediye edileceğini belirtti.

Daha sonra okul müdür ve yetkililerine, MNG tarafından hazırlanan kutular dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?