7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Belediye'den bilgisayar evi

Nevşehir Belediyesi, oluşturduğu Kültür Evi Bilgisayar Yurdu'yla yıl sonuna kadar 3 bin 400 kişiye bilgisayar eğitimi vermeyi planlıyor.

Nevşehir Belediyesi AR-GE Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde bilgisayar eğitimden yararlanmak amacıyla yetişkinlerde bin, 7- 14 yaş grubunda da 400 başvuru yapıldı. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, çağı yakalamanın, çağın teknolojik yeniliklerinden istenilen düzeyde yararlanmayla mümkün olabileceği gerçeğinden hareketle, Nevşehir Belediyesi Kültür Evi Bilgisayar Yurdu'nda 71 bilgisayardan oluşan büyük bir merkez oluşturduklarını söyledi. Bu alanda Türkiye'de yerel yönetimler olarak bir ilki de başarabilmenin ortak sevincini yaşadıklarını ifade eden Ünver, günümüzün olmazsa olmazları arasında değerlendirilen bilgisayar kullanımı ve program uygulamalarını, il merkezinde ciddi bir şekilde yaygınlaştıracaklarını belirtti.

Nevşehir Belediyesi olarak toplumun geniş katmanlarının bilgisayar eğitiminden geçirilmesini amaçlayan projeye vatandaşların gösterdiği yakın ilgi ve desteğin kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Ünver, "Vatandaşlarımızın bilgisayar eğitiminden yararlanma noktasında gösterdikleri ilgi bizleri oldukça sevindirdi. Uzman arkadaşlarımızın da yardımıyla bizlere başvuruda bulunan yetişkinlerimizi ve çocuklarımızı bilgisayar eğitiminden geçirmeyi hedefliyoruz.

İlk olarak yapılan başvurular, halkımızın bu alandaki hizmete ne denli ilgili olduğunu bizlere gösterdi. İlk etapta hedefimiz, bu yıl sonuna kadar 4'er aylık eğitimler sonucunda 3 bin yetişkin ve 7- 14 yaş grubundaki 400 çocuğu bilgisayar eğitiminden geçirmek. Bu hizmetimizi 2007 yılında daha da artırıp bilgisayar eğitimi geliştireceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 15:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?